Tıp, Eczacılık, Mühendislik Ve Hassas İmalat Sektöründe Kullanılacak - Son Dakika
Güncel

Tıp, Eczacılık, Mühendislik Ve Hassas İmalat Sektöründe Kullanılacak

Tıp, Eczacılık, Mühendislik Ve Hassas İmalat Sektöründe Kullanılacak

Yıldız Teknopark içinde faaliyet gösteren Inovenso firması tarafından geliştirilen taramalı elektron mikroskobu SEMoskope cihazı ile tıp, eczacılık, mühendislik ve imalat sanayi alanında çalışan profesyoneller, çok küçük boyutları sıfır hatayla tarayabilecek

24.08.2017 15:18  Güncelleme: 15:19

ÇOK KÜÇÜK BOYUTLARI TARAYABİLEN ELEKTRON MİKROSKOBUYLA SIFIR HATA

Türkiye'nin öncü teknoloji geliştirme üslerinden biri olan Yıldız Teknopark, ileri teknoloji ve yüksek standartlara sahip çalışmaların hayata geçmesinin yanı sıra farklı sektörlere çözümler sağlamaya da devam ediyor. Yıldız Teknopark içinde nanoteknoloji ve nanoliflerin elektro-üretim yöntemiyle üretilmesi üzerine faaliyet gösteren bir firma olan Inovenso, taramalı elektron mikroskopu SEMoskope'u geliştirdi. Bu cihaz sayesinde tıp, eczacılık, mühendislik ve hassas imalat sanayi alanında çalışan profesyoneller, optik mikroskopların göremediği çok küçük boyutları dahi sıfır hatayla tarayabilecek.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK OLAN CİHAZIMIZLA NANO BOYUTTA NUMUNELER 5-10 DAKİKADA İNCELENECEK"

Taramalı elektron mikroskobunun tarihine ve SEMoscope'un getirdiği yeniliklere ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, "Elektron mikroskobu ilk defa 1965'te ticari olarak Cambridge'de üretildi. Eski tip konvansiyonel taramalı elektron mikroskopları büyük, hantal ve kullanımları kolay olmayan cihazlardı. Bu cihazlarla görüntü almak, numune incelemek uzmanlık derecesinde emek ve zaman gerektiriyordu. Günümüzde bu zorluğu ortadan kaldırmak, herkesin kolayca ve pratik bir şekilde kullanabilmesini sağlamak için yurt dışında yeni nesil masaüstü elektron mikroskopları geliştirilmeye başlandı. Türkiye'de bir ilk olan cihazımız da bu ihtiyacı karşılayacak, çok küçük, yani nano boyutta bir numuneyi 5-10 dakika gibi kısa sürelerde incelemeyi sağlayacak" dedi.

"5-10 YIL SONRA İLKÖĞRETİMDE KULLANILMAYA BAŞLANACAK"

Inovenso Kurucu Ortağı Bekir Acıkabak, yeni çözümlerinin sektör profesyonellerine sağlayacağı avantajlara ilişkin, "Inovenso olarak nanolif üretimi için en çok tercih edilen yöntem olan elektro-üretim (elektrospinning) yöntemi için laboratuvar ölçeğinden endüstriyel ölçeğe kadar farklı amaçlara yönelik makinaların geliştirilmesi, imalatı ve bununla beraber ticari nanolif malzemelerin geliştirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyoruz. Boyutları masaüstü bir bilgisayar kasasından biraz daha büyük olan SEMoscope cihazımızla, bir bilgisayar ekranının yardımıyla kendi yazılımı üzerinden her türlü malzemenin nano düzeyde görüntüsünü almak mümkün oluyor. CE standartlarına sahip cihazımızla 150 bin büyütmelere 5 nanometre çözünürlük ile ulaşılabiliyor. Tıp, eczacılık, mühendislik alanları dışında hassas üretim yapılan fabrika laboratuvarlarında, imalat araştırmalarında cihazımıza ihtiyaç duyuluyor. Bir üretim, imalat ya da işleme nano boyutta hükmedebilmek istenen fizik ya da kimya laboratuvarlarının tamamında olması gereken bir cihazdır. Öyle öngörüyoruz ki 5-10 yıla kadar ilköğretim ve liselerde dahi optik mikroskopların yanında nano boyutta görüntülemeyi sağlayan elektron mikroskoplarını görebileceğiz" dedi.

"AMERİKA'DAN AVRUPA'YA, SİNGAPUR'DAN KORE'YE SATIŞLAR YAPMAYA BAŞLADIK"

Acıkabak, firma hedeflerine dair ifadelerinde şunlara yer verdi: "2010 yılında kurulduğumuz günden bugüne her yıl ciromuzun yüzde 70-80 oranını ihracatımız oluşturuyor. Piyasaya çıkalı iki hafta gibi bir süre olmasına rağmen Avrupa'da ve Amerika'da birçok üniversite, akademisyen ve araştırma geliştirme laboratuvarları ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Amerika'dan Avrupa'ya, Singapur'dan Kore'ye kadar dünyanın her yerinde 20'den fazla ülkede satışlar gerçekleştirmeye başladık"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tıp, Eczacılık, Mühendislik Ve Hassas İmalat Sektöründe Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement