Tiran'da Bağımsızlık Günü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Tiran'da Bağımsızlık Günü Coşkuyla Kutlandı

Tiran\'da Bağımsızlık Günü Coşkuyla Kutlandı

Arnavutluk'un Bağımsızlık kutlamaları için yapılan 550 metre uzunluğunda ve 14 ton ağırlığında ki bağımsızlık pastasını Başbakan Sali Berişa kesti.

29.11.2012 11:21  Güncelleme: 11:20

Arnavutluk'un Bağımsızlık kutlamaları için yapılan 550 metre uzunluğunda ve 14 ton ağırlığında ki bağımsızlık pastasını Başbakan Sali Berişa kesti. 100'üncü Bağımsızlık yıldönümü kutlamaları Vlora'da tamamlandıktan sonra Tiran'da coşkulu kutlama törenleri devam etti. Arnavutluk devlet ricali ve yabancı konuklar arasında bulunan T.C. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da törende yerini aldı.

Folklor ekiplerin milli oyunları ve söylenen türkülerle coşan halk Arnavutluk Silahlı Güçlerin ve NATO birliklerinin geçidini izledi. Gün boyunca süren kutlamalar havai fişek gösterisiyle sona erdi.

PASTAYA HÜCUM

Bağımsızlık pastasının kesilişinden sonra halk pastaya adeta hücum etti. Güvenlik kordonunu aşarak pastaya ulaşanlardan kimisi pastayı elleri ile yemeye çalışırken kimisi de pastayı yanlarında getirdikleri plastik kaplara doldurdu.

Kimi vatandaşlar da pastadan parçalar kopararak birbirine attılar.

İLK BEBEĞİN ADI 'VLORA'

Kutlamaların başlamasından sonra doğan ilk bebeğe Vlora ismi verildi. Tiran'ın Kraliçe Gerlandina Hastanesi'nde doğum yapan anne Muradiye'yi arayan Başbakan Salih Berişa anneyi tebrik etti. Anne Muradiye'ye kızına 'Vlora' ismini verdiğini söylerken, Başbakan Berişa kızın eğitim masraflarının devlet tarafından karşılanacağı müjdesini verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tiran'da Bağımsızlık Günü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement