Tiyatrocu Yenersu'ya 50'nci Sanat Yılında Onur Ödülü - Son Dakika
Güncel

Tiyatrocu Yenersu'ya 50'nci Sanat Yılında Onur Ödülü

Tiyatrocu Yenersu\'ya 50\'nci Sanat Yılında Onur Ödülü

Aydın Kuşadası'nda, bu yıl ikincisi dağıtılan "2'nci Ada Su Tiyatro Ödülleri" sahiplerini buldu.

27.04.2013 17:15

Aydın Kuşadası'nda, bu yıl ikincisi dağıtılan "2'nci Ada Su Tiyatro Ödülleri" sahiplerini buldu. Onur Ödülü, 50'nci sanat yılını kutlayan tiyatrocu Işık Yenersu'ya verildi.

Kuşadası'nda faaliyet gösteren Elifname Tiyatro Grubu'nun öncülüğünde Golf Resort Otel'de düzenlenen ödül törenine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, ilçedeki tüm amatör ve profesyonel tiyatro grupları ile tiyatroseverler katıldı. Bu yıl üç tiyatro grubu ile oyuncuların değerlendirmeye alındığı yarışmada, Onur Ödülü'ne tiyatro, sinema ve seslendirme oyuncusu Işık Yenersu layık görüldü. "En iyi Tiyatro Ekibi Ödülü" Kugesad Tiyatrosu'na, "En İyi Yönetmen Ödülü" Mustafa Şahbaz, "Umut Vaad Eden Erkek Oyuncu Ödülü" Cahit Alpboğa, "Umut Vaad Eden Kadın Oyuncu Ödülü" Nurgül Çataldere, "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü" Ali Rıza Balın, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" Kübra Kurban, "Jüri Özel Ödülü" Beyaz Güvercinler Tiyatrosu'na verilirken, "Özel Teşvik Ödülü" ise Anıl Şahan Karataş'ın oldu.

Elifname Tiyatrosu Yönetmeni Cenk Behram Su, Kuşadası'nda tiyatro sevgisinin kayda değer olduğunu belirterek "Tiyatro sevgisi büyük. Ancak iki büyük sorunumuz da var. Birincisi tanıtım eksikliği, diğeri ise tiyatro oynanacak doğru dürüst bir salonumuzun olmaması. Bu nedenle Ada Su Ödüllerini bu yıl da Kuşadası ile sınırlı tuttuk. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren tüm Aydın Tiyatroları'nı davet edip, katılımlarını isteyeceğiz" dedi.

Onur ödülüne layık görülen usta oyuncu Işık Yenersu da ülkede yaşanan bunca sıkıntıya rağmen tiyatro yapmakta ısrar edenleri kutladığını söyledi. Yenersu, "Tiyatro yaptığınız için hepiniz birer kahramansınız. Oyunlarımızı yasaklıyorlar, tiyatrolarımızı kapatıyorlar, kapatamadıklarını yıkıyorlar, yıkamadıklarını satıyorlar ve siz burada inatla tiyatro yapmaya çalışıyorsunuz. Bir de ödüller veriyorsunuz. Asıl sizler ödüle layıksınız. Burada olmaktan çok gurur duydum ve çok mutlu oldum. 50'nci sanat yılımda bu ödülde beni çok mutlu etti" dedi. - Aydın/ Kuşadası

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tiyatrocu Yenersu'ya 50'nci Sanat Yılında Onur Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement