TMMOB İş Kazalarına Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

TMMOB İş Kazalarına Dikkat Çekti

TMMOB İş Kazalarına Dikkat Çekti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, TMMOB tarafından 1992 yılında ilan edilen 'iş cinayetlerine karşı mücadele günü' nedeniyle basın açıklaması yaptı.

03.03.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, TMMOB tarafından 1992 yılında ilan edilen 'iş cinayetlerine karşı mücadele günü' nedeniyle basın açıklaması yaptı. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, "İş cinayetleri kader değildir ve engellenebilir. Yeter ki çalışmanın özenesi insan olsun" dedi.

İzmir'in alsancak semtindeki, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezi önünde toplanan yaklaşık 70 kişi 'Önce iş sağlığı ve iş güvenliği' ve 'Önce insan önce sağlık' sloganları attı. İş kazalarına dikkat çekmek istediklerini belirten TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, 3 Mart 1992 yılında Zonguldak Kozlu'da 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümünün TMMOB tarafından 'İş cinayetlerine karşı mücadele günü' olarak kabul edildiğini hatırlattı. İş kazalarının yüzde 98'inin alınan önlemler ile azaltılmasının mümkün olduğunu savunan Çiftçi şöyle konuştu:

"İş cinayetlerini sonucunda, ülkemizde kayıtlı işyerlerinde her yıl yaklaşık bin 500 işçi hayatını kaybetmektedir. Bu verilere kayıt dışı çalışan iş yerleri ve işçiler de eklendiğinde ortaya çıkan sonuçlar daha vahimdir. İş cinayetleri ve meslek hastalıkları esasen sermayenin azami kar hırsı ve çalışma yaşamına yönelik politikaların emek aleyhine oluşmasından kaynaklanmaktadır. Ne yazık ki yeni çıkarılan 6331 sayılı İş sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu da, sorunun merkezine inen ve ona göre çözümler üreten bir yasa değildir. Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iş cinayetleri ve ölümler artarak devam etmektedir. İş kazalarının önüne geçilebilmesi için, iş yerlerinde 'önce insan önce sağlık ve önce iş güvenliği' anlayışı yerleştirilmelidir." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TMMOB İş Kazalarına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement