Tokat Ballıca Mağarası, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesinde - Son Dakika
Güncel

Tokat Ballıca Mağarası, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesinde

Ballıca Mağarası, UNESCO Dünya Mirası geçici listesindeTOKAT Valisi Ozan Balcı, Pazar ilçesinde bulunan ve oluşumu milyonlarca yıl önce gerçekleşen doğa harikası Ballıca Mağarası'nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındığını söyledi.

16.04.2019 19:42

Ballıca Mağarası, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde

TOKAT Valisi Ozan Balcı, Pazar ilçesinde bulunan ve oluşumu milyonlarca yıl önce gerçekleşen doğa harikası Ballıca Mağarası'nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındığını söyledi.

İl merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Pazar ilçesine bağlı Ballıca köyünde bin 85 rakımlı tepede bulunan mağara, dünyanın en büyük ve görkemlilerinden biri olarak gösteriliyor. Ortalama sıcaklığı 18 derece ve nem oranı yüzde 54 olan mağar,a milyonlarca yılda oluşan sarkıt ve dikit güzellikleri ile dikkat çekiyor. Keşfedilmemiş bölümleriyle gizemini koruyan Ballıca Mağarası'nı yurt içinden çok sayıda kişi ziyaret ediyor.

Tokat Valisi Ozan Balcı DHA'ya yaptığı açıklamada, 2023 Tokat Vizyonu doğrultusunda hazırladıkları proje ile Birleşmiş Milletler, Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) başvuruda bulunduklarını söyledi.. Vali Balcı, bu başvuru sonucunda Ballıca Mağarası'nın Türkiye'den 2019 yılında UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi'ne giren tek miras alanı olduğunu söyledi. Vali Balcı, Ballıca Mağarası, yapısı gereği çok otantik, Türkiye'nin bir turizm değeri, Tokatımızın turizm değeri. UNESCO Dünya Geçici Miras listesine dahil olmak için başvuru yapmıştık. O da kabul oldu. Hem Tokatımızın hem de Türkiye'mizin tanıtımına daha çok katkı sağlayacak. Orasının doğa turizmine açılması konusunda alt ve üst yapıya ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. O yapılar da bittiğinde yabancı veya yerli turistlerimiz için çok kolaylık sağlayacak. 2019 yılı için sadece Ballıca Mağarası eklendi ama bundan önceki yıllarda Türkiye'de, Dünya Mirası Geçici Listeye eklenen bir çok güzelliğimiz var dedi.

Tokat Ballıca Mağarası, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesinde
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Ballıca Mağarası, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement