Tokat Devlet Hastanesi'nde Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Tokat Devlet Hastanesi'nde Deprem ve Yangın Tatbikatı

Tokat Devlet Hastanesi\'nde Deprem ve Yangın Tatbikatı

Tokat Devlet Hastanesi'nde yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

21.08.2013 16:57

Tokat Devlet Hastanesi'nde yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

Tokat Devlet Hastanesi'nde olası bir yangına ve depreme karşı tatbikat yapıldı. Hastanenin acil bölümü önünde düzenlenen tatbikat gereği, hastane bahçesinde morg ve sahra hastanesi oluşturuldu. Yaklaşık 200 görevlinin katıldığı tatbikat, ilk olarak 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan enkazda bulunan yaralıların kurtarılması ile başladı. Enkaz altındaki 5 yaralı, arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak, sahra hastanesine götürüldü. Enkaz altında kalarak yaşamını yitiren 2 kişi ise senaryo gereği ceset torbasına konuldu. Hastanenin temizlik görevlileri ise ölen iki kişinin yakınları olduğunu söyleyerek gözyaşı döktü, ceset torbasına sarılmak istedi. Cenazeler daha sonra morga kaldırıldı.

Çok sayıda vatandaşın izlediği tatbikatın yangın bölümünde ise hastanenin çatısında ve içinde mahsur kalan hastalar itfaiye erleri tarafından kurtarılırken, alevler de itfaiye erleri tarafından söndürüldü.

GÜLDÜREN DİYALOGLAR

Senaryo gereği enkaz altında kalarak yaşamını yitiren ve morga kaldırılan hastane çalışanlarından Emre Yıldırım, ceset torbasından çıkarılarak kefene sarıldı. Burada gazetecileri gören morg görevlileri, "Adam öldü, nasıl konuşacak?" derken, Emre Yıldırım'ın, "Çok güzel, herkes tavsiye ederim. Her hangi bir korku yok" diye cevap vermesi çevredekileri güldürdü. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Devlet Hastanesi'nde Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement