Tokat'ta, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Tokat\'ta, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yıl dönümünde, donarak şehit olan on binlerce asker için Tokat'ta 'anma yürüyüşü' düzenlendi.

03.01.2016 12:59

Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yıl dönümünde, donarak şehit olan on binlerce asker için Tokat'ta 'anma yürüyüşü' düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yıl dönümü dolaysıyla Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılan 500 kişi, ellerinde Türk bayrakları ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde yürüdü. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşe vatandaşlar alkışlarla, sürücüler ise korna çalarak destek verdi. Şehitler Anıtı'nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve dualar okundu.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, "Vatan, millet ve inançları uğruna can veren ecdadımızın neler hissetiğini biraz olsun anlamak için çocuğu, genci, yaşlısı ile bugün bir araya geldik. Türkiye'nin geçmişi ile ecdadıyla guru duyan bir nesile sahibiz. Bizler İstanbul'un fethiyle birlikte ortaçağa son veren, milli mücadelede Anadolu topraklarını şehit kanlarıyla sulayan ama düşmana teslim etmeyen bir neslin evlatlarıyız. Ülkemizin değeri gençlerimizdir. Onların ortaya koyacakları birikimleridir. Geçmişini iyi bilen bu ülkenin nasıl kurulduğunu ve aynı zamanda medeniyetimizin nasıl kurulduğunu anlamaları önemlidir" dedi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement