Tortum'daki Hes Eylemcilerini Bu Kez MHP'liler Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Tortum'daki Hes Eylemcilerini Bu Kez MHP'liler Ziyaret Etti

Tortum\'daki Hes Eylemcilerini Bu Kez MHP\'liler Ziyaret Etti

Erzurum'un Tortum İlçesi'nin Serdarlı ile Bağbaşı ve Pehlivanlı beldeleri arasındaki Ödük Vadisi üzerine kurulması planlanan 2 HES'e karşı direniş gösteren eylemcileri, CHP'li milletvekillerinden sonra bugün de MHP milletvekilleri ziyaret etti.

05.10.2011 17:50

Erzurum'un Tortum İlçesi'nin Serdarlı ile Bağbaşı ve Pehlivanlı beldeleri arasındaki Ödük Vadisi üzerine kurulması planlanan 2 HES'e karşı direniş gösteren eylemcileri, CHP'li milletvekillerinden sonra bugün de MHP milletvekilleri ziyaret etti. Eylemcilerin alkışladığı bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru'ya belde halkından Muammer Durmaz, yazdığı mektubu uzatarak Başbakan Erdoğan'a vermesini rica etti. Bir bölge sakini Doğru'ya "Geç geldiniz. Daha önce niye gelmediniz?" diye sitem etti, MHP Bağbaşı Belde Başkanı Yıldırım Yıldız da "Vekiller Ankara'dan kalkıp senin sorununu dinlemek için gelmiş. Sen nasıl olur da bir vekile hesap sorarsın? Kime oy verdiysen git ona hesap sor? HES'i MHP mi üretti?" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Elazığ Milletvekili Enver Erdem ile Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, il ve ilçe teşkilatları ile birlikte Bağbaşı Beldesi'ne çıkarma yaptı. Vatandaşlarla tokalaşan ve sorunlarını dinleyen Reşat Doğru, Ödük Vadisi'nden akan dere suyunun Bağbaşı'na yetmediğini belirtti. Reşat Doğru, "HES'in yapılması için izni kim verdi? Daha önce vatandaşlarla konuşulmadan nasıl olur da bu kadar verimli bir yerde HES yapılır. Bu işin sorumlusu siyasi iktidar ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'dür. Bu hatadan bir an önce dönülmelidir. Bağbaşı'ndaki insanların mağduriyeti giderilmelidir. 80 yaşındaki nenenin, 70 yaşındaki sakallı dedenin ve 17 yaşındaki Leyla kızımızın eylemini destekliyorum. HES'i yapma karırından vazgeçilsin. HES yapılırsa, yöre halkı içecek su dahi bulamayacak" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru'yu vatandaşlar alkışlarken belde halkından Muammer Durmaz, yazdığı mektubu uzatarak Başbakan Erdoğan'a vermesini rica etti. Serdarlı Beldesi'nden olan Muammer Durmaz, mektupta HES'lerin insanlara ve çevreye verdiği zararlar hakkındaki görüşlerini kaleme aldığını söyledi. Mektubu cebine koyan Reşat Doğru, "Başbakan'a elden vermeye çalışacağım. Veremezsem gönderirim" dedi.

HES'İ MHP Mİ ÜRETTİ?

Daha sonra kahvede konuşmaları dinleyen vatandaşlardan Nurettin Uzun, MHP'li Reşat Doğru'ya, "Geç geldiniz. Daha önce niye gelmediniz?" diye sitem etti. Bu kez Erzurum'dan geziye katılan MHP'liler, "Biz geldik ama bir 'Merhaba' bile demediniz. Sizi bu hale getirenlere oyunuzu verdiniz" diye konuştu.

HES'lerden dolayı AK Parti'den istifa eden Belediye Başkanı Karabey Eroğlu'nu ziyarete giden vekillere sitemde bulunan Nurettin Uzun, "Daha önce neden gelmediniz? Bu güzelim suyun gitmesini istemiyoruz. Anlatamıyor muyum?" dedi.

Bunun üzerine Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, sorunu anladıklarını ifade etti. Tartışmanın arasına giren MHP Bağbaşı Belde Başkanı Yıldırım Yıldız bu kez milletvekillerine sitem eden Nurettin Uzun'a, "Ortalığı niye karıştırıyorsun? Sen oy verdiğin partinin ilçe başkanını bile beldeye getiremiyorsun. Vekiller Ankara'dan kalkıp senin sorununu dinlemek için Bağbaşı'na gelmişler. Sen nasıl olur da bir vekile hesap sorarsın? Kime oy verdiysen git ona hesap sor? HES'i MHP mi üretti? Teşekkür edeceğine koskoca vekille tartışıyorsun" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ile Milletvekili Oktay Öztürk, 60 yaşındaki Nurettin Uzun'un koluna girerek ve alandan uzaklaştırarak tartışmayı kesti. MHP heyeti, daha sonra Erzurum'a döndü.

(FOTOĞRALI) - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tortum'daki Hes Eylemcilerini Bu Kez MHP'liler Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement