"Ülkemizde Beş Bin Türk Girişimci Var" - Son Dakika
Güncel

"Ülkemizde Beş Bin Türk Girişimci Var"

"Ülkemizde Beş Bin Türk Girişimci Var"

Belçika Türkiye Büyükelçisi Marc Trenteseau, bugün 5 bin Türk kökenli girişimci veya yatırımcının ülkelerinde bulunduğunu söyledi.

03.06.2014 12:10  Güncelleme: 12:26

Belçika Türkiye Büyükelçisi Marc Trenteseau, Türkiye'den Belçika'ya giden işçilerin torunlarının birer girişimci olduklarını belirterek bugün 5 bin Türk kökenli girişimci veya yatırımcının ülkelerinde bulunduğunu söyledi.

Belçika'nın Türkiye Büyükelçisi Marc Trenteseau, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek ülkesinin ekonomik durumu hakkında bilgi verdi. TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından karşılanan Belçika Büyükelçisi, ülkesindeki Türk yatırımcılardan memnun olduklarını, yeni girişimci ve yatırımcıların da kendilerini memnun edeceğini söyledi.

Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau ve beraberindeki heyet Belçika Büyükelçiliği Birinci sekreteri Marie Neyrıck, Bürüksel Bölgesi Ticaret Ataşesi Sabih Akay, Flamen Bölgesi Ataşesi Raphael Pauwels, Luksemburg Ticaret Derneği Başkanı Aykut Eken, Dernek Başkan Yardımcıları Tayfun Yumak, Ali Zihni Feyzioğlu, Dernek Asistanı Aylin Dalyanoğlu ve Büyükelçilik Ekonomik İlişkiler Danışmanı Bülent Akarcalı ile gerçekleştirdiği ziyarette Trabzonlu iş adamları ile de bir araya gelerek ülke ekonomilerinin tanıtımını yaptı. Toplantıda Trabzonlu işadamlarına hitap eden Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Belçika ekonomisinin çok dinamik ve yoğunlaştırılmış bir durumda olduğunu vurguladı. Büyükelçi Trenteseau, Türk işçilerinin Belçika'ya gidişinin 130. yıldönümünün kutlandığını aktardı, bugün Belçika ve Türkiye arasında 8 milyar avro ticaret bulunduğunu söyledi. Trenteseau, bu ticarete Avrupa'da, Belçika'da bulunan Türk işçilerinin büyük bir katkısı olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Büyükelçi Trenteseau, Türk işçilerinin torunlarının artık girişimci olduklarını belirterek şunları söyledi: "Şu an Belçika'da 5 bin yatırımcı veya işveren var. Bunların hepsinin kökeni Türk'tür. Bundan sonra da yeni Türk yatırımcılarının Belçika'ya gelmesinden memnun kalırız. Tabii bizim yatırımcılarımızın bu bölgeye gelmesi de aynı mutluluğu yaşatır bize. Trabzon'un misafirperverliğine teşekkür ediyorum. Buradaki girişimcileri Belçika'ya davet ediyorum."

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy da, Belçika'nın Answer Limanı ile Trabzon Limanı arasında 1970 -2000 yılları arasında ticari hareket bulunduğunu, son zamanlarda duran ticareti yeniden hareketlendirmek için görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau ve beraberindeki heyetin Trabzon'u ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Trabzon'un bir liman kenti olduğunu, İpek Yolu üzerinde Avrupa ile güçlü deniz, kara ve havayolu bağlantılarının bulunduğunu aktardı. Ulusoy ve Hacısalihoğlu, birlikte Belçika Büyükelçisi Mac Trenteseau'ya oda plaketini takdim etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ülkemizde Beş Bin Türk Girişimci Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement