TRT6'da Yayınlanan "Şehirlerimiz" Programında Siirt Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

TRT6'da Yayınlanan "Şehirlerimiz" Programında Siirt Tanıtıldı

TRT6\'da Yayınlanan "Şehirlerimiz" Programında Siirt Tanıtıldı

TRT6 da Pazar günleri canlı olarak yayınlanan Şehirlerimiz (Başaren Me) adlı programın çekimleri İlimizde yapıldı.

11.02.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

09 Şubat 2014 Pazar günü 12.00-13.25 saatleri arasında, Valilik bahçesinden canlı olarak yayınlanan programa Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, İl Kültür ve Turim Müdürü Cengizhan Başaran, Organize sanayi Müdürü Bahattin Çelik, Aydoğdu Aleminyum Şti. yönetim kurulu başkanı Mehmet Şirin Aydoğdu konuk olarak katıldı.

TRT Yapım Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve yapımcılığını Neşe Kaya ve Barış Üzal'ın üstlendiği programın sunuculuğunu Ali Karadeniz yaptı.

Genel olarak Siirt'in sorunları ve çözüm yollarının ele alındığı programda katılımcılar, Siirt'in tarihi, sosyo-ekonomik yapısı, kültürü, turizmi ve sosyal yaşamından örnekler sundular.

Bu tür programların Siirt'in tanıtımı açısından büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Vali Ahmet Aydın,'her fırsatta herkesin Siirt'in tanıtımı adına elinden geleni yapması gerektiğini ifade ederek; Siirt'in tarım ve hayvancılığının gelişmesi ile birlikte turizmde de hak ettiği yere geleceğine inandığını' belirtti.

Siirt çağdaş ve yeniliklere açık insanların yaşadığı bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu ifade eden Vali Aydın,"her geçen gün cazibe merkezi haline gelen Siirt'te enerji yatırımlarıyla bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, kültür ve sanat'tan turizme kadar birçok alanda önemli ilerlemelerin sağlandığını' söyledi.

Vali Aydın'ın açıklamalarının ardından, diğer konuklarında kendi alanlarıyla ilgili ilimiz hakkında bilgiler verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TRT6'da Yayınlanan 'Şehirlerimiz' Programında Siirt Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement