Tuğba'nın Babası: 'Başka Canlar Yanmasın' - Son Dakika
Güncel

Tuğba'nın Babası: 'Başka Canlar Yanmasın'

Tuğba\'nın Babası: \'Başka Canlar Yanmasın\'

Gokart pistindeki kazada başı koparak yaşamını yitiren Tuğba Erdoğan'ın babası, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

25.04.2013 11:06  Güncelleme: 14:20

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın olay yeri fotoğraflarının incelenmesinin ardından, go-kart pistinde yarışırken kaşkolunun aracın aks miline dolanarak başının koptuğu anlaşıldı.

Kızı Tuğba'nın, go-kart pisti sahipleri ve görevlilerin ihmali yüzünden öldüğünü ileri süren baba elektrik teknisyeni Süleyman Erdoğan, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunduğu iddianamede, kızının kask takmadan ve go-kart kıyafeti giymeden araca binmesine yetkililerce izin verildiğinin anlaşıldığının belirtildiğini söyledi.

Bilirkişi raporunda ise, işyeri işletmecisi ile gerekli güvenlik şartlarını taşımamasına rağmen işletme ruhsatı veren Adapazarı Belediyesi yetkililerinin kusurlu olduğunun yer aldığına işaret etti.

'BAŞKA TUĞBA'LAR ÖLMESİN'

Kazanın üzerinden geçen 76 gündür büyük acılar çektiğini dile getiren baba Süleyman Erdoğan, ihmali görülenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, böylece başka canların yanmasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Süleyman Erdoğan şöyle konuştu:

"Bilirkişi raporunda kaşkolun aksa dolandığı tespit edildi. Aracın bu kısmının üzerinin örtülmesi ve oraya bir şeyin girmemesi lazımdı. Daha önce bir kız çocuğunun saçlarının oraya dolandığını duydum, buna rağmen gene önlem alınmamış. Bunun üzeri hala örtülmediyse, demode araçlarla para kazanılıyorsa, biz bunların mücadelesini veriyoruz.

Benim kızım öldü bugün 76'ıncı gün. dakikası dakikasına sayıyorum ama başka Tuğba'ların ölmesini istemiyorum. Bunun içindir benim mücadelem. Kanunen taksirli suç olarak kabul edilmiş. Taksirli suçlar 3 ile 6 yıl arasında değerlendiriliyor. Bu ceza insanlara az geliyor, fakat hukuk sistemimiz bunu böyle söylemiş.

Avukatım Rıza Saka'dan aldığım bilgiler doğrultusunda 500 bin lira tazminat davası açıldığını öğrendim. Savcılığın açtığı davaya 30 Mayıs 2013 tarihinde mutlaka katılacağım. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Yani insanların canları yanmasın istiyorum bundan sonra."

İNSAN CANINA ÖNEM VERSİNLER

Türk adaletine güvendiğini, bu tazminat davasından bir para beklentisi olmadığını kaydeden Erdoğan şözlerini şöyle sürdürdü:

"Cezaların ağır olmasını istiyorum. Ağırlaştırılırsa, bu para cezası ne kadar ağır olursa, bundan sonraki önlemler daha güzel olacaktır. Tüm Türkiye biliyor ki lunaparklar, go-kart pistlerinde çok sorumsuzca davranılan yerler var. Hiç olmazsa bunlar garanti altına alınsın. İnsanlar para kazanmaktan ziyade insanların canına önem versinler. Bundan sonra ağır, ölümlü kazalar olmasın, insanlar ölmesin. Benim 76 günü nasıl geçirdiğimi bir ben, bir Allah biliyor."

KAN BAĞIŞI KAMPANYASIYLA ANMA

Süleyman Erdoğan, Sakarya Üniversitesi Kızılay Öğrenci Topluluğu'nun 30 Nisan'da 'Sakarya Üniversitesi Tuğba'yı Anıyor' adı altında düzenleyeceği kan bağışı kampanyasından çok büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ailesiyle birlikte davet edildiği bu programa mutlaka katılacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement