Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın\'ın Öldürülmesi Davası

Lice'de 1993 yılında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 2'si asker 16 kişinin ölümüyle ilgili davanın görülmesine Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince başlandı Duruşma öncesi adliye binası önünde "Başbakanımızın da, çözüm sürecinin de, davamızın da arkasındayız" pankartı açan Lice Adalet Arıyor Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.

16.01.2014 11:55

Lice ilçesinde 22 Ekim 1993'te dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 2'si asker 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili  açılan davanın ilk duruşmasına Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince başlandı.

Duruşma öncesi Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan ve aralarında Diyarbakır Barosu, Lice Ziraat Odası, Lice Vakfı ile Lice Esnaf ve Sanatkarlar Odasının da yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Lice Adalet Arıyor Platformu üyeleri üzerinde "Başbakanımızın da çözüm sürecinin de davamızın da arkasındayız", "Yargıdan vesayet değil adalet istiyoruz" ve "Halkın evini bombaladınız korkmadınız, Allah'ın evini de mi bombaladığınız da korkmadınız" yazılı pankartlar açtı.

Platform Sözcüsü ve Lice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Maltaş yaptığı konuşmada, 21 yıl önce Lice'de yaşanan olaylarda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirterek, binlerce kişinin ilçeyi terk etmesi nedeniyle büyük travmalar yaşandığını söyledi.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince açılan davada dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ve Üsteğmen Tuncay Yanardağ'ın yargılandığını bildiren Maltaş, şöyle konuştu:

"Dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş de bu dosyanın kapsamı içinde yargılanmalıdır. TBMM'de Lice olaylarını araştırmak amacıyla yeniden bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz. Dün alınan son bilgilere göre sanıkların mahkemenin naklini talep etmeleri gündeme gelmiştir. Bu nakil hukuka aykırı olup, faillerin hesap vermesine engel teşkil eden bir girişimdir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement