Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın\'ın Öldürülmesi Davası

Diyarbakır Barosu ve Lice Adalet Arıyor Platformu, Lice'de 1993 yılında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 2'si asker 16 kişinin ölümüyle ilgili davanın "güvenlik" gerekçesiyle Eskişehir'de görülecek olmasına tepki gösterdi.

29.01.2014 15:05

Diyarbakır Barosu ve Lice Adalet Arıyor Platformu üyeleri, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin Lice'de 1993 yılında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 2'si asker 16 kişinin ölümüyle ilgili davanın "güvenlik" gerekçesiyle Eskişehir'de görülmesine karar vermesine tepki gösterdi.

Baro Başkan Yardımcısı Nahit Eren, Diyarbakır Barosu Adli Yardım Bürosunda yaptığı açıklamada, Eskişehir'de davanın görülmesi gereken TMK 10. Maddesiyle yetkili mahkemenin bulunmadığını ileri sürerek, "Dava ile ilgili kural olarak, yasa hükmü yargılamanın aynı derecede mahkemelerde yapılmasına yönelik bir yasal düzenleme içeriyor. Ancak, Eskişehir'de yetkili bir mahkemenin bulunmadığını teyit ettik" dedi.

Son zamanlarda bu tür dosyalarda yargılanan sanıkların dosyanın nakli konusunda talepte bulunduklarını hatırlatan Eren, "Sanıkların kamu güvenliğinden ziyade kendilerine yönelik bir tehdit ile başvuruda bulunuyorlar. Son zamanlarda yasa hükmünün asıl gayesine aykırı uygulandığının kanaatindeyiz. Söz konusu dava Diyarbakır'da TMK 10. Maddeyle görevli 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iddianame kabul edilerek, yargılanma başlanılmıştı. Yargıtay'ın bu kararını skandal olarak görüyoruz" diye konuştu.

Lice Adalet Arıyor Platformu Koordinatörü Şiyar Kaymaz ise söz konusu nakil kararının davanın mağdurlarını zor durumda bıraktığını ifade ederek  "Bu nakil kararı tamamen hukuk ilkelerinden uzak olup mağdurları daha da mağdur etmiştir. Bu konuda Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Mağdur avukatlarından Yunus Muratakan da davanın nakil edilmesiyle dosyanın sürüncemede bırakılacağını savundu.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklardan Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu'nun "güvenlik" gerekçesiyle yargılamanın başka ilde görülmesi yönündeki talebi üzerine davanın Eskişehir'de görülmesini kararlaştırdı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement