Tuğgeneral Karataş'tan Şehit Ailesini Duygulandıran Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Tuğgeneral Karataş'tan Şehit Ailesini Duygulandıran Ziyaret

Tuğgeneral Karataş\'tan Şehit Ailesini Duygulandıran Ziyaret

Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş’ın, Aydınlı Şehit Öğretmen Şenol Akar’ın ailesine Genelkurmay Başkanlığı’nın 18 Mart davetini ilettiği ziyarette duygusal anlar yaşandı.

06.03.2014 10:53

Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş'ın, Aydınlı Şehit Öğretmen Şenol Akar'ın ailesine Genelkurmay Başkanlığı'nın 18 Mart davetini ilettiği ziyarette duygusal anlar yaşandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 18 Mart Şehitler Günü'nde şehit ailelerini Genelkurmay Karargahında misafir edecek. 17-19 Mart tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek etkinliklerde, Aydın'daki şehit ailelerini Erzincan Eğitim Yüksek Okulu Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Şırnak merkeze bağlı Yoğurtçular Köyü İlkokulu'nda görev yaparken 12 Kasım 1987 tarihinde terör saldırısı sonucu şehit olan öğretmen Şenol Akar'ın ailesi temsil edecek.

Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Şehit Öğretmen Şenol Akar'ın Aydın'da ikamet eden babası Hilmi Akar ve annesi Meliha Akar'ı evlerinde ziyaret ederek Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen davet mektubunu iletti. Karataş'a eşi Ayfer Karataş'ın da eşlik ettiği ziyarete, şehidin kardeşleri Yüksel ve Şeref Akar ile Nuray Doğan, yengeleri Rahime ve Nursel Akar, eniştesi İlyas Doğan, yeğenleri Şenol, Görkem ve Hilmi Can Akar ile Burcu ve Buse Doğan katıldı.

Şehit öğretmen Şenol Akar'ın anne babası ve kardeşlerine tekrardan başsağlığı dileyen Tuğgeneral Salih Karataş, "Oğlunuz ve ağabeyiniz ülkesinin dirliği, birliği ve aydınlık yarınları için memleketinden çok uzakta fedakarlıklar içerisinde, zorluklar içerisinde görevini yaparken eğitim ordumuzun bir neferi olarak şehit oldu. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Sizler, aziz şehidimizin bizle bıraktığı emanetisiniz. Sizlere olan borcumuzu ödememiz mümkün değil. Bizler, her şeyimizi şehitlerimize borçluyuz. Sizleri dimdik ayakta, hayatın içerisinde böyle mutlu bir şekilde görmek bizim için çok büyük bir gurur. Sizler, bizlere güç ve kuvvet veriyorsunuz. Mücadele azmimizi, kudretimizi ve kararlılığımızı daha da artırıyorsunuz" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın 18 Mart Şehitler Günüyle ilgili davet mektubunu Hilmi ve Meliha Akar'a teslim eden Karataş, sözlerine şöyle devam etti: "Genelkurmay Başkanlığımızca 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle 17-19 Mart tarihleri arasında Ankara'da bazı etkinlikler düzenlenecek. Sayın Genelkurmay Başkanımız, şehit ailelerimizin temsilcisi olarak sizleri de orada ağırlamak istiyorlar. Ben, kendilerinin gönderdiği davet mektubunu sizlere takdim etmek için bugün buradayım".

Ziyareti için Tuğgeneral Salih Karataş'a teşekkür eden şehit babası Hilmi Akar da, "Paşam çok sağ olun. Bizi onurlandırdınız ve gururlandırdınız. Allah sizlerden razı olsun. Çok memnun olduk. Devletimiz ve vatanımız sağ olsun" şeklinde konuştu.

ŞEHİT AMCASININ İSMİNİ ONURLA TAŞIYOR

Ailesinin kendisine şehit amcasının ismini vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden torun Şenol Akar, "Amcamın gelecekte de yaşaması için bana bu isim konulmuş. Ben de ileride asker veya polis olmak istiyorum. Komutanımızın bizi ziyaret etmesi nedeniyle çok gururlandık. Şehitler ve ailelerinin hatırlanıp, ziyaret etmesi bizlere de moral veriyor. Kendilerine bu anlamlı ziyaretleri için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Şehit oğlunun ismini torununa verdiğini ifade eden anne Meliha Akar ise "Vatan için bir evladımızı verdik. Torunuma da oğlumun ismini verdim. Sanki çocuğum yaşıyormuş gibi hissediyorum. Şenol'un ismini duyunca, benim için hayat duruyor. Rahmetlinin adını taşıdığı için bu torunumu daha bir farklı seviyorum. Adıyla bin yaşasın inşallah. Oğlumu yaşatamadık ama vatan sağ olsun" dedi.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı ziyarette şehit babası Hilmi Akar ve anne Meliha Akar ile şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Tuğgeneral Karataş, şehit yakınlarına "Gözyaşlarınız, şehidimizin kanı kadar aziz" diyerek moral vermeye çalışırken, eşi Ayfer Karataş da şehit annesini teselli etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tuğgeneral Karataş'tan Şehit Ailesini Duygulandıran Ziyaret - Son Dakika


Advertisement