Tüketici Hakları Derneği'nden 'Satın Alma Gücü' Düştü Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tüketici Hakları Derneği'nden 'Satın Alma Gücü' Düştü Eylemi

Tüketici Hakları Derneği\'nden \'Satın Alma Gücü\' Düştü Eylemi

Tüketici Hakları Derneği üyeleri Güvenpark’ta bir araya gelerek, gıdada tüketicilerin satın alma gücünün düştüğü gerekçesiyle eylem yaptı.

07.08.2014 15:26

Tüketici Hakları Derneği üyeleri Güvenpark'ta bir araya gelerek, gıdada tüketicilerin satın alma gücünün düştüğü gerekçesiyle eylem yaptı.

Güvenpark'ta bir araya gelen Tüketici Hakları Derneği üyeleri yanlarında getirdikleri, 'Gıdadaki Enflasyon Tüketicin Gerçek Enflasyonudur', 'Tüketicinin Gerçek Enflasyonu Yükseldi' ve 'Tüketicilerin Gıda'da Satıl Alma Güçleri Düştü' dövizleri açarak gıda da tüketicilerin satın alma gücünün düştüğü gerekçesiyle eylem düzenledi.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, grup adına açıklamada bulundu. Çakar, Türkiye İstatistik Kurumunun 2013 yılı Temmuz ayı ile 2014 yılı Temmuz ayı gıda fiyat istatistiklerini karşılaştırdıklarını ifade ederek, şunları aktardı:

"Büyük bir çoğunluğu temel gıda maddesi olan tam elli gıda maddesindeki fiyat artışlarının resmi enflasyon oranının çok üzerinde olduğu görülmüştür. Söz konusu 50 çeşit gıda maddesinin tamamının son bir yıllık fiyat artış oranları, asgari ücretli işçileri ile emekli işçiler ve emekli memurlar maaş oranlarının üzerine gerçekleştirmiştir. Temmuz 2014'de Temmuz 2013'e göre asgari ücretli işçinin maaş artış oranı yüzde 10.9 emekli işçinin 9.16 emekli memurun yüzde 11.77, emekli öğretmenin 9.31 iken, elli çeşit gıda maddesinin fiyat artış oranları ise yüzde 12.26 ile 91.9 arasında değişmiştir."

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüketici Hakları Derneği'nden 'Satın Alma Gücü' Düştü Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement