Tümosan Hisseleri İMKB'de İşlem Görmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Tümosan Hisseleri İMKB'de İşlem Görmeye Başladı

Tümosan Hisseleri İMKB\'de İşlem Görmeye Başladı

(TÜMOSAN) hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) borsada işlem görmeye başladı.

05.12.2012 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

(TÜMOSAN) hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) borsada işlem görmeye başladı.

TÜMOSAN hisselerinin İMKB'de işlem görmeye başlaması nedeniyle gerçekleştirilen gong töreninde konuşan İMKB Başkan Yardımcısı Aydın Seyman, 2012 yılında halka arz seferberliği ile ilgili yoğun çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını dile getirerek, yaklaşık 5,1 milyar liralık hisse senetleri ve gelişen işletmeler piyasası halka arzı gerçekleştiği söyledi.

Ayrıca 213 borçlanma aracının işlem görmeye başladığını kaydeden Seyman,

"Bu borçlaman araçlarının toplam büyüklüğü de 40 milyar lira oldu. Dolayısıyla İMKB borçlanma ve pay piyasası araçlarının toplam büyüklüğü 45 milyar liraya ulaştı" dedi.

Seyman, TÜMOSAN'ın halka arzının iki önemli tarafı olduğunu da kaydederek,

"Birincisi Konya'daki 5. şirket olması nedeniyle artık bugünden itibaren 'Konya Şehir Endeksi' hesaplanmaya başlıyor. İkinci olarak da halihazırda 17 şirketin halka arz başvurusu borsamıza bildirilmiş durumda. Bunların da çok yakında halka arzını da yapacak durumdayız. Ayrıca 25 şirket te borçlanma aracı arz için başvurmuş durumda" diye konuştu.

TÜMOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak ise Türkiye'nin dev şirketleri ile birlikte burada yer almaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Şirketimizin halka arzı çok başarılı bir şekilde tamamlandı. Motor ve traktör üretiminde Türkiye'nin tek çatı altında en büyük kapasitesine sahip olan TÜMOSAN, halka arzdan aldığı güvenle yarınlara daha da güvenli bakıyor. Dünya borsalarında yaşanan gelişmelerin aksine her geçen gün güven duyulan ve daha itibarlı bir sahnede yer almaktan onur duyuyoruz. Türkiye'nin ekonomik potansiyeline ve istikrarına duyduğumuz güvenle gongu Türkiye'nin değer üretme ve marka geliştirme gücüne çalacağız."

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tümosan Hisseleri İMKB'de İşlem Görmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement