Tümsiad Başkanı Arslan: Gıda Milli Bir Meseledir - Son Dakika
Güncel

Tümsiad Başkanı Arslan: Gıda Milli Bir Meseledir

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürü Harun Seçkin'e ziyaret gerçekleştirdi.

27.02.2016 14:46

Ziyaret sırasında TÜMSİAD heyeti Enstitü Müdürü Seçkin'den Araştırma Enstitüsünün kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.Faaliyet alanındaki araştırma konularıyla laboratuvar analizlerinde vazgeçilmez olmayı hedeflediklerini vurgulayan Seçkin, "Enstitüde gıda, yem, su, su ürünleri, hayvansal ve bitkisel ürünler ve gıda katkı maddeleri maddelerinin analizlerini gerçekleştiriyoruz. Bin 500 üzerinde farklı analiz gerçekleştiriyoruz. 2004 yılında akredite olduk ve şu an Türkiye'de en geniş altyapıya sahip laboratuvarlardan biriyiz." dedi.

GIDAYLA İLGİLİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ AR-GE DEN GEÇİYOR

Sektörün ihtiyacı olan kontrol ve araştırma hizmetleri ile bu konulardaki eğitimleri kaliteli, güvenilir ve hızlı gerçekleştirerek, müşteri memnuniyeti ve gıda güvenliğini sağlayıp toplum sağlığını koruma hedefiyle hareket ettiklerini ifade eden Seçkin, şöyle devam etti: "Enstitümüz rutin gıda ve yem analizleri dışında ARGE hizmetleri vermektedir. Gıda ile ilgili problemlerin çözümünün ARGE'den geçtiğine inanıyoruz."

ARSLAN: GIDA MİLLİ BİR MESELEDİR

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Arslan da böyle bir laboratuvarın Bursa'da bulunmasının gurur verici olduğunu dile getirerek, "Gıda sağlığı ve güvenliği milli bir meseledir. Titizlikle üstünde durulması gerekiyor. Biz bu konuda gerçekleştirilen tüm çalışmaları destekliyoruz. TÜMSİAD Bursa Şubesi olarak güvenli gıda tüketilmesi noktasında halkımızı bilinçlendirmek için gerçekleştirilecek çalışmaları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyaret, Başkan Arslan ve TÜMSİAD Yönetim Kurulu Heyeti'nin Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü'nde yürütülen projeler, eğitimler ve analizler, konusunda teknik bölümlerin gezilmesi ve laboratuvarda çalışan uzman personellerden yerinde bilgi alınmasıyla tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tümsiad Başkanı Arslan: Gıda Milli Bir Meseledir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement