Tunceli'de Fişleme Olayına Tepki - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Fişleme Olayına Tepki

Tunceli\'de Fişleme Olayına Tepki

Tunceli'nin Hozat ilçesinde geçtiğimiz günlerde fişlenme yapıldığı iddiası üzerine toplanan bir grup, basın açıklaması ile olayı kınadı.

20.11.2012 16:19

Tunceli'nin Hozat ilçesinde geçtiğimiz günlerde fişlenme yapıldığı iddiası üzerine toplanan bir grup, basın açıklaması ile olayı kınadı.

Hozat Belediye Başkanı ve 3 vatandaş basın açıklaması ve yürüyüşün ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin'in de destek verdiği eyleme Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Olayın mağduru olarak Hozat Belediye Belediye Başkanı Cevdet Konak, 1938-1939 yıllarında da aynı şekilde yapılan fişlemeler ve verilen aslı astarı olmayan bilgiler sonucu katliam yapıldığını dile getirdi. Konak, "Günümüzde de aynı şekilde yediden yetmişe tüm ilçe halkını fişlediler. Benim gözümün rengini kahverengi olarak tarif edilen görevli, senin gözün kör mü? Benim gözlerimin rengi yeşildir" dedi.

Hozat halkının bu olaya tepkilerini dile getirmeleri gerektiğini, aksi halde sıranın kendilerine de geleceği konusunda uyarıda bulunan Konak, bu işin yakasını bırakmayacaklarını söyledi.

77 yaşında fişlendiğini söyleyen Bıra Karataş ise, 1938'de ailesinde 40 kişinin katledildiğini belirterek, "Şimdi de beni şudur budur diye fişliyorlar. Geceleri uyuyamıyorum. Benden ne istiyorlar. Bu fişlemeyi yapanlar bulunarak cezalandırılsın, ya da bizi Moskova'ya sürün" diye konuştu.

Suna Akgün adlı bayan ise fişlendikten sonra kaymakamlık tarafından işten atıldığını iddia etti. AK Parti İlçe Başkanı İshak Aydın, 30 yıldan beri Hozat ilçesinde yaşadığını, Hozat halkının hiçbir kötülüğünü görmediğini dile getirerek, "Başbakanımız bize, halka inmemizi ve onlarla iç içe olmamız, dertlerini tespit etmemiz konusunda talimatlar veriyor. Bu fişleme hükümetin bilgisi dışında 2008-2009 yıllarında yapılan bir fişlemedir. Belediye başkanımız halkın hizmetinde, işinde bir adam. Benim oğlum kahvehaneye bile gitmez, o da fişlendi. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" ifadelerini kullandı.

Grup yapılan açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde Hozat Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü. Burada fişlenme mağduru olan Belediye Başkanı Cevdet Konak, Bıra Karataş, Deniz Yıldırım ve Erdem Ulaş Çelik, Hozat Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusu dilekçelerini verdi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Fişleme Olayına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement