Tunceli'de yaban keçileri sokakları mesken tuttu - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de yaban keçileri sokakları mesken tuttu

Tunceli'de yaban keçileri sokakları mesken tuttu Tek bir kare için onlarca kilometre yol gidilirdi, şimdilerde insanlarla iç içe yaşıyorlar Çemişgezek ilçesinin hemen her sokağında görülen yaban keçileri, evcil hayvanlar gibi insanlardan kaçmıyorTUNCELİ Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan...

08.03.2023 11:56  Güncelleme: 12:03

Tunceli'de yaban keçileri sokakları mesken tuttu

Tek bir kare için onlarca kilometre yol gidilirdi, şimdilerde insanlarla iç içe yaşıyorlar

Çemişgezek ilçesinin hemen her sokağında görülen yaban keçileri, evcil hayvanlar gibi insanlardan kaçmıyor

TUNCELİ Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan yaban keçileri, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesindeki sokaklara inip evlerin bahçesinde otlanıyor. Evcil hayvanlar gibi insanlardan kaçmayan dağ keçilerini ilçesinin hemen her yerinde görmek mümkün.

Genelde yaşam alanlarına uzak yüksek ve dağlık bölgelerde yaşayan yaban keçileri, son dönemlerde Çemişgezek'te sürüler halinde ilçenin sokaklarında dolaşıyor. Yaban keçileri, yöre halkının kendilerine verdiği güven ve ilgiden dolayı artık ilçenin cadde ve sokaklarında insanlarla iç içe sürüler halinde görüntü sergiliyor. Yaban keçilerinin hemen her gün yerleşim alanlarında görülmesi yöre halkı tarafından normal karşılansa da, dışarıdan ilçeye gelenlerin ilgisini çekiyor. Çemişgezek sokaklarında evcil hayvan gibi gezen ve insanlardan kaçmayan yaban keçilerinin güvenliğini de ilçe halkı sağlıyor.

Tunceli\'de yaban keçileri sokakları mesken tuttu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de yaban keçileri sokakları mesken tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement