Tunceli'deki Fişleme İddiaları - Son Dakika
Güncel

Tunceli'deki Fişleme İddiaları

Tunceli\'deki Fişleme İddiaları

Tunceli'nin Hozat ilçesindeki fişleme iddialarıyla ilgili görevlendirilen iki mülkiye müfettişi incelemelerini tamamlayarak ilçeden ayrılırken, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, soruşturmayı yürüten savcının 10 belgeye ulaştığını, görevli...

23.11.2012 16:31

Tunceli'nin Hozat ilçesindeki fişleme iddialarıyla ilgili görevlendirilen iki mülkiye müfettişi incelemelerini tamamlayarak ilçeden ayrılırken, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, soruşturmayı yürüten savcının 10 belgeye ulaştığını, görevli müfettişlerden birinin 2000'li yıllarda ilçede görevli olduğundan dolayı tarafsız olamayacağını ileri sürdü.

Hozat'ta polis ve jandarma görevlilerinin ilçe halkını fişlediği iddialarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği iki mülkiye müfettişi, incelemelerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı. Konu ile ilgili olarak halktan ve yetkililerden bilgi almak üzere ilçede bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise yaptığı açıklamada, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Önder Şeker ile görüştüğünü, ilçe halkının tümünün fişlendiği gerçeği ile karşı karşıya olduklarını ve bunun bir skandal olduğunu dile getirdi. Aygün, "10 civarında fişi başsavcı bana gösterdi. Aldım okudum. Son derece ağır iddialar var. Tümüyle subjektif niyetlerle yazılmış iddialarla insanlar damgalanmış durumda. Burada bir yurttaşımız, kardeşinin kamu kuruluşuna başvurusu için Ankara'ya gittiğini, buradaki fişin Ankara'da karşısına çıkarıldığını söyledi. Dolayısıyla bu fişleme günümüzde de devam eden bir hak ihlalidir. Sorumluların mutlaka tespit edilip cezalandırılması gerekiyor. Kamuoyu bunu bekliyor" dedi.

Görevli mülkiye müfettişleriyle ilgili olarak da Aygün, iki müfettişten biri olan Kemal Ceber'in Hozat ilçesinde kaymakamlık yaptığını söyledi. Aygün, "Bu müfettişin burada bir soruşturmayı yürütmesi ne kadar güvenilir oldu? Bunu halk da yanlış buluyor. Halk bir an önce savcılığın soruşturma açıp, sorumluların yargılanmasını bekliyor" diye konuştu.

Müfettişlerin kendisini davet edip bilgisine başvurduğunu söyleyen Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak da, olayla ilgili görüşlerini müfettişlerle paylaştığını söyledi. Konak, "Bu skandal olayda sorumluların bulunarak yargılamalarını talep ettim. Bu toplum halen böyle olaylarla devam eden fiili tacizlerle karşı karşıya. 9 yıllık görev süremde gördüğüm kadarıyla bu görevliler ilçe halkını rahatsız ediyor. 2000'li yıllarda ilçemizde görev yapan kaymakamın ilçeye müfettiş olarak geldiğini bugün duydum" şeklinde konuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'deki Fişleme İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement