Tunus İle İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Tunus İle İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tunus İle İşbirliği Protokolü İmzalandı

İller Bankası ve Tunus Yerel Yönetimler Yardım Sandığı arasında imzalanan işbirliği protokolü için bir araya gelen İlbank ve Tunus Heyeti arasında yapılan görüşmelerde önümüzdeki dönemde birlikte gerçekleştirilecek çalışmalar üzerinde görüş birliğine varıldı.

22.08.2013 20:40

Toplantıda konuşan İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Av. Serdar Çalkan, İller Bankasının 80 yıllık köklü geçmişine ve deneyimine dikkat çekerek gelecekte bu deneyimleri yurtdışına aktarmak istediklerini ifade etti. Çalkan, Tunus ile yapılan işbirliği protokolünün önemine vurgu yaparak "Biz bugün tarihi, kültürel bağlarımız olan kardeş ülke Tunus'un çok değerli yöneticileri ve benzer kardeş kuruluşumuz olan Yerel Yönetimler Sandığı ile işbirliği yapmaktan kıvanç duyuyoruz. Karşılıklı deneyimlerimizden yararlanarak Tunus'un da aynı şekilde hızla kalkınmasına katkımız olursa bundan mutlu oluruz." diye konuştu.

Genel Müdür V. Tuncay Karaman ise yaptığı konuşmada, İlbank'ın yerel yönetimlerin her türlü altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarına cevap veren kalkınma ve yatırım bankası şeklinde örgütlendiğini ifade ederek Tunus ile Mayıs ayında başlatılan görüşmeler sonucunda işbirliğine gidilmesi yönünde karar aldıklarını söyledi. Karaman, protokolün imzalanmasıyla Tunus'ta yerel yönetimlerin finansmanı için sürdürülebilir bir model oluşturulması, yatırım projelerinin planlanması, uygulanması ve finansal yönetim konularında kapasite geliştirilmesi ve özellikle Kuzey Afrika pazarında birlikte yürütülebilecek projeler konusunda işbirliği sağlanacağını kaydetti.

Tunus Yerel Yönetimler Yardım Sandığı Genel Müdürü Sofiane Essid de İlbank ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek "İller Bankası ile temaslarımız sonucunda sizlerden öğreneceğimiz çok şeyin olduğunun farkına vardık. Birlikte ele alabileceğimiz pek çok konu ve projenin olabileceğini düşünüyorum. Özellikle sizin kentsel dönüşüm konusundaki deneyimlerimiz bizim için çok önemli.Tunus'ta şehircilik konusunda ele alınması gereken pek çok alan var. Bu noktada önümüzdeki günlerde sizlerle proje geliştirme konusunda detaylı görüşmeler yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

İmza töreninde İlbank adına Yönetim Kurulu Başkanı Av. Serdar Çalkan, Genel Müdür V. Tuncay Karaman ve Genel Müdür Yardımcıları yer alırken Tunus Heyetinde ise Yerel Yönetimler Sandığı Genel Müdürü Sofiane Essid ile birlikte Sandık Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Fleh, İçişleri Bakanlığı Temsilcisi ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ridha Berrabeh, Tunus Büyükelçi Vekili Neyla Chala Ep Chebaanne ve Müsteşar Bechir Chebaanne yer aldı.

Protokolün imzalanmasından sonra konuk heyete ülkemizin kültür ve özelliklerini yansıtan çeşitli hediyeler takdim edildi.

Konuk heyete daha sonra İller Bankası tarafından yaptırılan Kırıkkale Atıksu Arıtma Tesisi gezdirilerek tesis hakkında bilgi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunus İle İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement