Tüpraş İzmit'ten Çıkan 'Siyah Duman' Korku Yarattı - Son Dakika
Güncel

Tüpraş İzmit'ten Çıkan 'Siyah Duman' Korku Yarattı

Tüpraş İzmit\'ten Çıkan \'Siyah Duman\' Korku Yarattı

Tüpraş'ın İzmit rafinerisi bacalarından son aylarda sıklaşan yoğun siyah duman çıkışı vatandaşları endişelendiriyor.

19.06.2013 12:16  Güncelleme: 12:34

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde Kurulu Tüpraş'ın İzmit Rafinerisi Bacalarından Son Aylarda Sıklaşan Yoğun Siyah Duman Çıkışı Vatandaşları Endişelendiriyor. Tüpraş Yetkilileri, Bunun Zaman Zaman Meydana Gelen Enerji Kesintisi Sonucu Ünitelerin Durmasından Kaynaklandığını Söylerken, Vatandaşlar İse Tüpraş'ta Giderilemeyen Bir Arıza mı Var' Sorusunu Sormaya Başladı.

Geçtiğimiz Ay Başta İzmit Kent Merkezi Olmak Üzere Körfez ve Derince İlçeleri'nde de Hissedilen, Okullarda Panik Yaşanmasına Yol Açan Yoğun Gaz Kokusunun Kaynağı Olduğu da Anlaşılan Tüpraş İzmit Rafinerisi'ne Bu Nedenle Valilikçe 40 Bin 636 TL Para Cezası Uygulanmıştı. Bu Olayın Ardından Türpaş'ın Bacalarından Uzun Süreli Yoğun Duman Çıkışları Görülmeye Başlandı. Dün de Önce Saat 160.00 Sıralarında, Ardından 19.00 Sıralarında İki Kez Daha Yoğun Duman Çıkışı Görüldü.

İzmit'in Köirfezi'nin Karşı Sahilindeki Gölcük, Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı, Ereğli ve Karamürsel Gibi Yerleşim Birimlerinden de Görülen ve Gökyüzünü de Kaplayan Siyah Dumanlar Endişe Yarattı. Telefonlara Sarılan Vatandaşlar Bilgi Almaya Çalışırken, Tüpraş Yetkilileri İse Bunun Daha Önce Yapılan Açıklamalarda Olduğu Gibi Ani Enerji Kesintisi Sonucu Ünitelerin Otomatik Olarak Devre Dışı Kalmasından Kaynaklandığını Söyledi.

Kocaeli Valiliği'nin Talimatıyla Gelen Yoğun Şikayetler Üzerine İl Çevre Müdürlüğü Ekiplerinin Dün Gelen Yoğun Şikayetler Üzerine Tüpraş Yetkilileri ile Görüşme Yaptığı Öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüpraş İzmit'ten Çıkan 'Siyah Duman' Korku Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement