Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılması Projesi - Son Dakika
Güncel

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılması Projesi

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılması Projesi

"Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılması Projesi"Nin Açılış Toplantısı, Gaziantep Üniversitesi Turizm Uygulama Oteli'nde Gerçekleştirildi.

17.01.2011 16:23  Güncelleme: 16:24

Türkiye ile avrupa birliğinin ortaklaşa finanse ettiği ve gaziantep üniversitesi liderliğinde yürütülen, "turizm sektöründe kadın istihdamının artırılması projesi"nin açılış toplantısı, gaziantep üniversitesi turizm uygulama oteli'nde gerçekleştirildi.

Programa; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Koruk, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Gaziantep'in çok hızlı gelişen, dinamik bir kent olduğunu söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep'in özellikle Zeugma'daki devasa mozaik yapılarla şehirdeki turizmin giderek arttığını ve ciddi anlamda bölgeye hitap ettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Coşkun, "Şehirdeki eski dokunun meydana çıkışı ile birlikte artık bir turizm kenti olmuştur Gaziantep. Bu itibarla Gaziantep'teki turizmin giderek, iç turizmle başlayarak arttığını ve ciddi anlamda bölgeye de hitap eden bir konumda olduğunu biliyoruz. Eminim önümüzdeki yıllarda da bu trend yukarıya doğru çıkacak ve Gaziantep önemli turizm kentlerinden birisi olacaktır. Hem güneydoğudaki turistik bölgeler için, hem de sırf kendi başına bile turizm alanında önemli bir potansiyeli olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki en büyük sorunun kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun, bu nedenle kalifiye eleman sıkıntısı yetiştirmek için katkıda bulunduklarını söyledi. Prof. Dr. Coşkun, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

"Eğitim her şeyin en öz yapısını oluşturur" diye konuşan Proje Yürütme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaşar Şimşek, "Gaziantep'te turizm sektöründeki gelişmeleri daha iyi seviyeye getirip, halkımızla bütünleşebilmek için kadınlarımızı her zaman 'Parlayan Yıldız' olarak halkımıza açtık. İster otel işletmesinde olsun, ister yiyecek içecek işletmesinde olsun ara insan gücü biz burada bu projeyle oluşturmak istiyoruz. Birçok işletmeye yetişmiş, hizmet verebilen, gerçekten bu konuda standartların üzerinde olan insanlar yetiştiriyoruz" ifadesinde bulundu.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Atınç Olcay, "Gaziantep'te yaşayan İŞKUR'a kayıtlı işsiz olan kadınlarımızı üç aşamadan oluşan bir eğitimden geçirip, bu eğitim neticesinde Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde, sertifikalarını verip otel, yiyecek işletmelerinde istihdamlarının sağlanmasını amaçlıyoruz.

Projenin süresi 10 ay. 88 bin Euro civarında bir proje bütçemiz var. Hedefimiz öncelikle Gaziantep'teki turizm sektöründe çalışan kadın sayısını artırmak. Çünkü bu sektörde eğitilmiş kadın gücüne ihtiyaç var. Öncelikle bölgemizin daha sonra da ülkemizin kadın istihdam olanaklarını geliştirerek, rekabeti artırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılması Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement