Muğla Turizmin Yanında Organik Tarım Yapacak - Son Dakika
Güncel

Muğla Turizmin Yanında Organik Tarım Yapacak

Muğla Turizmin Yanında Organik Tarım Yapacak

Gelirinin %90'ını turizmden sağlayan Marmaris'te, uzun vadede alternatif gelir kaynağı sağlayacak tarım sektöründe de adımlar atılmaya başlandı.

13.01.2014 15:35  Güncelleme: 17:02

Marmaris'te köylerde, turizmin yanı sıra organik tarım yapılabilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Yılda 1,5 milyona yakın turistin tatilini geçirdiği Güney Ege'nin gözde turizm merkezi Marmaris'te, uzun vadede alternatif gelir kaynağı sağlayacak tarım sektöründe adımlar atılıyor.

Marmaris Kaymakamlığı öncülüğündeki çalışma kapsamında ilk olarak köylülere 16 bin zeytin fidanı dağıtıldı. İlçe merkezindeki bir serada gerçekleştirilen fidan dağıtımına Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nazif Çiftçi ile köy muhtarları katıldı.

Kaymakam Saral, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizmiyle ünlü ilçede birkaç alanda tarım sektörünü de harekete geçirmek istediklerini söyledi.

Bu amaçla talepte bulunan yaklaşık bin vatandaşa 16 bin Gemlik türü zeytin fidanı dağıttıklarını anlatan Saral, özellikle tepelerin yamaçlarında boş arazilerin zeytincilik için uygun olduğunu kaydetti.

Saral, "Organik tarım yapılabilecek bölgelerimiz var. Birkaç yıl içinde sonuçları almaya başlayacağız. Marmaris'in köylerinde hasadı yapılacak organik ürünler hem halkımızın ihtiyacını karşılayacak hem de uzun vadede bu işten gelir elde etmelerine olanak sağlayacak" dedi.

Verimli olan çeşit belirlenecek

Dağıtımını yaptıkları zeytinlerin 30 bin lira değerinde olduğunu ifade eden Çiftçi ise Marmaris çiftçilerine zeytinciliği tanıtmak istediklerini dile getirdi.

Bu amaçla 4 zeytin türünün dikimini yapacaklarını bildiren Çiftçi, "Bu türlerin gelişimini gözleyeceğiz ve hangisinin bölge için verimli olduğunu tespit edeceğiz. Daha sonra belirlenen türe ağırlık vereceğiz" diye konuştu.

Marmaris'in ikliminin tarıma çok elverişli olduğunu vurgulayan Çiftçi, benzer çalışmaları kivi, üzüm ve badem için de yürüteceklerini ifade etti.

Zeytin fidanlarını alan muhtarlar da gelirinin yüzde 90'ını turizmden kazanan ilçenin tarımda geri kaldığını, yapılan çalışmayı desteklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla Turizmin Yanında Organik Tarım Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement