Türk- Balkan İlişkileri Geçmiş, Bugün ve Gelecek Konferansı Karadağ'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türk- Balkan İlişkileri Geçmiş, Bugün ve Gelecek Konferansı Karadağ'da Yapıldı

Türk- Balkan İlişkileri Geçmiş, Bugün ve Gelecek Konferansı Karadağ\'da Yapıldı

Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi’nin geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası 11. Türk-Balkan İlişkileri Geçmiş, Bugün ve Gelecekkonulu konferans, Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Uluslararası Sarajevo Üniversitesi ve DonjaGorica Üniversitesi işbirliğinde Karadağ’da gerçekleştirildi.

26.05.2014 11:04

Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi'nin geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası 11. Türk-Balkan İlişkileri Geçmiş, Bugün ve Gelecekkonulu konferans, Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Uluslararası Sarajevo Üniversitesi ve DonjaGorica Üniversitesi işbirliğinde Karadağ'da gerçekleştirildi.

Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, Sabahattin Zaim Üniversitesi, TİKA, Uluslararası Sarajevo Üniversitesi ve DonjaGorica Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen konferansta, tarihsel,ekonomik, siyasi, kültürel ve bölgesel bağlamda Türkiye, Karadağ ve Balkan Devletleri ile bu devletlerinhalklarıarasındaki ilişkilerin yakınlaştırılması ve ortak işbirliği imkanlarının artırılması konuları ele alındı. Söz konusu konferansta, Türkiye, Karadağ ve Bosna Hersekli akademisyenlerin perspektifiyle, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin günümüzdeki ve gelecekteki konumu ile ilgili görüşler ortaya koymak ve bilimsel katkılar sağlanması hedeflendi.

11. Türk- Balkan İlişkileri: Geçmiş, Bugün ve Gelecek Konferansı'nın açılışına, TürkiyeKaradağ Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, bilim adamları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bulut, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında uzun bir tarihi geçmişe sahip kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı konferansın Karadağ'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzun yıllar bölgede hakim olan Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da yaşayan her milletin dini ve kültürel yaşamına saygı duyduğunu belirten Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bulut, bu karşılıklı hoşgörünün günümüzde de devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi, Sabahattin Zaim Üniversitesi, TİKA, Uluslararası Sarajevo Üniversitesi ve Donja Gorica Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen konferans çerçevesinde, Türkiye, Bosna- Hersek, Makedonya ve Karadağlı bilim adamları tebliğler sundu. Karşılıklı müzakerelerin yer aldığı konferans 2 gün sürdü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk- Balkan İlişkileri Geçmiş, Bugün ve Gelecek Konferansı Karadağ'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement