Türk Filmleri Polonya'da Gösterime Girecek - Son Dakika
Güncel

Türk Filmleri Polonya'da Gösterime Girecek

Türk Filmleri Polonya\'da Gösterime Girecek

Polonya Türk Filmleri Haftası ile Türk sinemasının geçmiş ve çağdaş ürünleri; Varşova, Krakow ve Lodz’da gösterime girecek.

23.09.2014 12:12

Polonya Türk Filmleri Haftası ile Türk sinemasının geçmiş ve çağdaş ürünleri; Varşova, Krakow ve Lodz'da gösterime girecek.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği'nin iki ülke ilişkilerinin sinema alanında gelişip güçlenmesine katkı sağlamak ve Türk filmlerini Polonyalı sinemaseverlere ulaştırmak adına organize ettiği Polonya Türk Filmleri Haftası, 4 Ekim saat 20.00'da Yılmaz Erdoğan'ın 'Kelebeğin Rüyası' filminin Varşova'da Kinoteka sinema salonundaki özel gösterimiyle başlayacak.

3-10 Ekim tarihleri arasında Polonya'da Varşova, Krakow ve Lodz olmak üzere üç ayrı şehirde eş zamanlı gösterim ve etkinliklerin yapılacağı festivale katılan diğer uzun metrajlı filmler ise, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kış Uykusu', Kamil Koç'un 'Asfalt Çiçekleri', Yeşim Ustaoğlu'nun 'Araf', Erdem Tepegöz'ün 'Zerre', İsmail Güneş'in 'Ateşin Düştüğü Yer', Mahmut Fazıl Coşkun'un 'Yozgat Blues', Yüksel Aksu'nun 'Dondurmam Gaymak', Semir Aslanyürek'in 'Lal', Mehmet Bahadır Er & Maryna Gorbach'ın 'Sev Beni' isimli filmlerinden oluşuyor. Gösterimlerin ardından ise filmlerin yönetmenleriyle izleyiciler arasında soru-cevap söyleşisi de yapılması planlanıyor. Ayrıca uzun metrajlı filmlerin yanı sıra Türkiye'den kısa filmlerin oluşturduğu özel bir seçki de festival programında yer alıyor.

Düzenlenen etkinliklerle Polonya'ya taşınan, bir asrı devirmiş Türk sinemasının geçmiş ve çağdaş ürünlerinin, iki sinema sektörü arasında bir köprü oluşturulması hedefleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Filmleri Polonya'da Gösterime Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement