Türk Kızılayı Afganistan'daki İhtiyaç Sahiplerinin Yanında - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Afganistan'daki İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Türk Kızılayı Afganistan\'daki İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Afganistan'da sel bölgesinde bin 400 ailelik gıda yardımı yapan Türk Kızılayı ekibi, heyelandan etkilenenler için de yardım çalışmalarına başlayacak.

06.05.2014 15:45  Güncelleme: 15:42

ANKARA (İHA) – Afganistan'da sel bölgesinde bin 400 ailelik gıda yardımı yapan Türk Kızılayı ekibi, heyelandan etkilenenler için de yardım çalışmalarına başlayacak.

Türk Kızılayı, Afganistan'ın Faryab, Badgis, Saripul, Şibirgan ve Cevizcan vilayetlerinde meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı sel ve Badahşan kentinde meydana gelen toprak kaymasının ardından Türk Kızılayı'nın müdahalesi gecikmediğini açıkladı. Selden etkilenen afetzedelere, sel bölgesine yakın olan Mezarı Şerif şehrinden temin edilen bin 400 ailelik gıda yardımını ulaştıran 5 kişilik Türk Kızılayı ekibi, Badahşan kentine geçerek heyelandan etkilenen afetzedeler için ihtiyaç tespiti çalışmalarını bitirdi. Afganistan Kızılayı ile yapılan görüşmeler sonucu havaalanının kargo uçakları için yetersiz olduğu bilgisini alan Türk Kızılayı ekibi, ihtiyaç tespiti sonucu belirlenen acil durum yardım malzemelerini yerelden temin edecek. Özellikle gıda ve battaniye ağırlıklı olacak olan yardım malzemeleri, Afganistan Kızılayı ve yerelde bulunan yetkili makamlar eşliğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Yüzlerce evin toprak altında kaldığı, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bölgede Afganistan Kızılayı, Kabil Türk Büyükelçiliği ve yerel makamlarla birlikte hareket eden Türk Kızılayı, hayırsever vatandaşlarında desteğini almak adına yardım kampanyası başlattı. Açıklamada, "Afganistan'daki afetzedeler için bağışta bulunmak isteyen hayırseverler, www.kizilay.org.tr web adresinde bulunan kampanya sayfası, 2868 SMS hattı, 168 çağrı merkezi, bankalardaki 2868 numaralı Kızılay hesapları, PTT şubelerindeki 2868 Kızılay posta çeki ve Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla bağışta bulunabilirler" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Afganistan'daki İhtiyaç Sahiplerinin Yanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement