Türk Komandoları Kritik Al Kufayr ile Kabbasin Bölgelerini Kuşattı! Gözler Operasyonda - Son Dakika
Güncel

Türk Komandoları Kritik Al Kufayr ile Kabbasin Bölgelerini Kuşattı! Gözler Operasyonda

El Bab'ın batısındaki Al Kufayr ile kuzeydoğusundaki Kabbasin'de kontrol sağlandı. Al Kufayr ile Kabbasin bölgelerine ulaşan Türk komandoları, El Bab operasyonu için hazırlıklara başladı.

16.11.2016 19:11  Güncelleme: 19:15

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tank ve topçu ateşi desteği altında ilerleyen muhalif güçler, Suriye içinde yürütülen Fırat Kalkanı harekatı çerçevesinde El Bab'ı batıdan ve kuzeydoğudan kuşatmaya başladı. El Bab'ın batısındaki Al Kufayr ile kuzeydoğusundaki Kabbasin'de kontrol sağlandı. Al Kufayr ile Kabbasin bölgelerine ulaşan Türk komandoları, El Bab operasyonu için hazırlıklara başladı.

HAREKATTA SON NOKTAYA GELİNDİ

Türkiye'nin Suriye iç savaşının başından beri gündeme getirdiği 5 bin kilometrekarelik güvenli bölgenin fiilen oluşumu açısından IŞİD'ten temizlemek için El Bab'a düzenlenecek harekatta, son noktaya gelindi.

Suriye'deki Azez bölgesi, Türkiye'de Kilis'in karşısına düşüyor. Cerablus'un karşısında ise Karkamış bulunuyor. Suriye'nin Türkiye sınırı boyunca uzanan Azez - Cerablus hattının uzunluğu yaklaşık 98 kilometre. Türk ordusu, Fırat Kalkanı Harekatı ile hem Cerablus hem de Azez bölgelerinde Suriye içlerine girdi.

207 MESKUN MAHALDE KONTROL SAĞLANDI

Fırat Kalkanı harekatında, bugün itibariyle 85. güne girildi. Harekatın başından bu yana yaklaşık bin 720 kilometrekare alanı kapsayan 207 meskun mahalde kontrol sağlandı.

TÜRK ÖZEL KUVVETLER BÖLGEDE KONUŞLANDI

Muhalif güçler, El Bab'ın batısındaki Al Kufayr ile kuzeydoğusundaki Kabbasin'de kontrolü sağladı. Bu iki meskun mahalde mayın ve el yapımı patlayıcıların temizlenmesi çalışmaları sürüyor. Bordo bereliler olarak adlandırılan Türk Özel Kuvvetler unsurlarının da bu bölgelerde konuşlandığı belirtildi. Türk tankları ile topçusu da, El Bab'a iki koldan yürümesi planlanan muhalif güçlere ateş desteği verecek.

Harekatın ağır ilerlemesinin nedeni, el yapımı patlayıcıların meskun mahallerden temizlenmesinin zaman alması. Harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 556 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

(Kaynak: Milliyet)

Türk Komandoları Kritik Al Kufayr ile Kabbasin Bölgelerini Kuşattı! Gözler Operasyonda

Son Dakika Güncel Türk Komandoları Kritik Al Kufayr ile Kabbasin Bölgelerini Kuşattı! Gözler Operasyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement