Arjantin'e; Ankara'dan, İstanbul'dan, İzmir'den, Anadolu'nun farklı bölgelerinden göç eden insanlarımız, kültürümüzü Arjantin'de yaşatmak için mücadele ediyorlar.
65 yıldır Bounes Aries'de tekstil sektöründe çalışan Mişel Özayan, Arjantin'e Ankara'dan göç ediyor. Ermeni asıllı olan Mişel Özayan,Türkçe'den ve Türkiye'den hiç kopmamış. Özayan, konuyla ilgili olarak; "Osmanlı topraklarından gelen herkese burada El Turko diyorlar. Klasik Türk müziği bizim burada vazgeçilmezimiz." diyor.
1948 yılında 8 yaşında İzmir'den, Arjantin'e göç etmiş olan David Saban, Sefarat Yahudilerinden. Ailesi önce Endülüs'ten İzmir'e göç etmiş ancak, ablası 1948 yılında İzmir'de tifo salgınında ölünce ailesi göçe karar vermiş. David bey, Türkçe'yi konuşurken zorlansa da, kalbindeki Türkiye sevdası hiç bitmemiş.
1974 yılında İstanbul'dan göç etmiş olan Onnic-Osan Nabahatyan çifti, Ermeni asıllı bir aile. Nabahatyan çifti, Arjantin'de açtıkları lokanta ile Türk damak tadını devam ettiriyorlar. Arjantinliler; Zeytinyağlı yemekler, börekler, çörekler için kuyrukta bekliyor...
Yunan asıllı Marsel Piticiglov; "Bize de El Turko diyorlar. Bu normal bir durum. El Turko olmaktan memnunum" diyor. Marsel, pastanesinde; baklava, börek, kadayıf gibi ürünleri Bounes Aries'lilere satıyor.
Yedirenk Film Yapım tarafından hazırlanan ve tüm heyecanıyla devam eden El Turko Belgeseli, 25 Aralık Perşembe saat 23.30' da TRT TÜRK ekranlarında. Yayının tekrarı ise ertesi gün Saat: 05.10'da…
Son Dakika › Güncel › Türk Kültürü Arjantin'de Yaşamaya Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?