Türk Lezzetleri, Büyükçekmece'den Dünyaya Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Türk Lezzetleri, Büyükçekmece'den Dünyaya Tanıtıldı

Türk Lezzetleri, Büyükçekmece\'den Dünyaya Tanıtıldı

Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan 16’ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu kez Türk Mutfağı’nın en özel lezzetlerini yerli ve yabancı konuklarla buluşturdu.

08.08.2015 16:04

Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan 16'ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu kez Türk Mutfağı'nın en özel lezzetlerini yerli ve yabancı konuklarla buluşturdu. Büyükçekmeceli ev hanımları tarafından hazırlanan 130 çeşit yemek konuklardan tam not aldı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali son gününde Türk Mutfağı'nı yerli ve yabancı konuklarla buluşturdu. Büyükçekmeceli hanımların özenle hazırladığı lezzetler, stantlarda yerli ve yabancı konuklara ikram edildi. Yemekleri tatmak isteyen konuklar metrelerce kuyruk oluşturdu. Dolu dolu bir festivali yerli yabancı vatandaşlarla buluşturan Büyükçekmece Belediyesi, festival boyunca birçok ünlü sanatçıyı da sanatseverlerle buluşturdu. Programa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de konuklarla birlikte lezzetlerden tattı.

FESTİVAL TÜRK MUTFAĞINI 16 YILDIR DÜNYAYLA BULUŞTURUYOR

Festivalin 16 yıl boyunca Türk Mutfağı'na önemli katkılar sağladığını belirten Başkan Hasan Akgün, "Burada 64 ülke temsilcileri, öğrenciler, profesörler, doya doya Türk Mutfağını tadacaklar. ve biz oraya ziyaretlerine gittiğimizde bize Türk Mutfağı'nın güzelliğinden bahsedecekler. Festivalimizden sonra kardeş şehrimizin gerçekleştirdiği festivalimize katılacağız. O festivalde bizim festival gibi ödüller almış bir festival. Buraya gelen sanat elçileri bize önce tattıkları lezzetleri sonra İstanbul Boğazı'nın güzelliğini anlatacaklar" şeklinde konuştu.

Festivale her yıl sigara böreği ile katıldığını ifade eden Hanife Tekbıyık, "Festivalimizi bizlere hediye ettiği için başkanımıza teşekkür ederiz. Bizim için çok değerli. Çok fazla kişi katılıyor festivale. Yurt dışından da çok insan geliyor. Herkes eğleniyor" dedi

Hazırlanan lezzetlerin çok güzel göründüğünü söyleyen Ceyda Aslan, "Henüz tatmadım ama hepsi sevdiğim yemekler. Çok güzel görünüyorlar. Her şey çok güzel festivalde. Ben Kıbrıs'tan geliyorum. Yemek kültürümüz aynı sayılır sadece biraz baharatlar farklı" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Lezzetleri, Büyükçekmece'den Dünyaya Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement