Türk Profesör, Akciğer Kanserinde Ömrü Uzattı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Türk Profesör, Akciğer Kanserinde Ömrü Uzattı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Türk Profesör, Akciğer Kanserinde Ömrü Uzattı

Medicana Hastaneler Grubu Göğüs Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Karakoca, Japonya'da 1300'den Fazla Araştırmacının Katıldığı Dünya Bronkoloji Kongresi'nde Genç Araştırmacı Ödülünü Kazandı.

Medicana Hastaneler Grubu Göğüs Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Karakoca, Japonya’da 1300’den fazla araştırmacının katıldığı Dünya Bronkoloji Kongresi’nde Genç Araştırmacı Ödülünü kazandı.

Karakoca, 2.5 yıl önce akciğer kanserli hastaların yaşam kalitesini ve ömrünü uzatmak için "Resector Balloon" adlı çalışmayı geliştirdi. Karakoca, "Yöntem solunum yollarını açmakta çok etkin. Ben de 1.5 yıldır burada hastalarıma bu yöntemi uyguluyorum. Akciğer kanseri hastalarının yüzde 75’i soluk borusu tıkandığı için ortaya çıkıyor ve hasta ortalama yedi ay gibi bir sürede ölüyor. Soluk borusunu açma işi akciğer kanseri hastalarında yapılan en önemli aşamadır. Bu yöntemle hastaların yaşam sürelerinin ortalama 24 aya çıktığını gördük" dedi.

Kaynak: DHA