Türk Sanat Müziği Ses Yarışması - Son Dakika
Güncel

Türk Sanat Müziği Ses Yarışması

Türk Sanat Müziği Ses Yarışması

Türk sanat müziği eserleri Yalovalı yarışmacılar tarafından seslendirdi.

21.11.2011 14:28

Yalova Belediye Konservatuarı tarafından düzenlenen Türk Sanat Müziği Ses Yarışması Finali, Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal'ın da takip ettiği yarışmaya çok sayıda davetli katıldı.

Yalova Belediye Konservatuarı Müdürü Faruk Ömer Öskan'ın yönetimindeki saz ekibi yarışmacılara eşlik ederken, yarışmacılar sahne performansıyla davetlilerden bol alkış aldılar. Gecede, Nilay Argun da Türk Sanat Müziği repertuarından oluşturulan eserlerle bir konser verdi. Nilay Argun konserinin ardından yarışma sonuçlarını sahneye çağırılması üzerine Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal okudu. Sonuçları okumadan önce düşüncelerini belirten Başkan Koçal; "Jürimiz bu işten anlayan insanlardan oluşuyor. Ben dinlerken bu işi ben yapsam nasıl yaparım diye düşündüm. Ama onlar işin inceliklerini daha iyi bildiklerinden ona göre puanlama yapabiliyorlar.

Konservatuardaki arkadaşlarımızın iki yıldır yaptığı bu etkinliğin Yalova için hayırlı olduğunu düşünüyorum. Yalova, Türk Sanat Müziği adına değerler kazanıyor. Tüm yarışmacılarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu. Jüri değerlendirmesi sonucunda yarışmanın birincisi İpek Vardar, ikincisi Fatma Özge Falay, üçüncüsü ise Damla Yıldırım oldu. Dereceye giren yarışmacılara para ödülü ve çiçeklerini Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal takdim etti.

Gecenin sonunda birinci olan İpek Vardar, okumuş olduğu eseri tekrar yorumlayarak gecenin kapanışını yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Sanat Müziği Ses Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement