Turkcell Genel Müdürü Cilic 68 Milyon Cep Telefonu Var - Son Dakika
Son Dakika Logo

Turkcell Genel Müdürü Cilic 68 Milyon Cep Telefonu Var

Turkcell Genel Müdürü Cilic 68 Milyon Cep Telefonu Var
01.06.2012 13:43

Erzurum'da ki 'MobilŞirket' toplantısına katılan TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 1993'te 5 bin olan cep telefonu sayısının günümüzde 68 milyona ulaştığını açıkladı.

Erzurum'da ki 'MobilŞirket' toplantısına katılan TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 1993'te 5 bin olan cep telefonu sayısının günümüzde 68 milyona ulaştığını açıkladı. Süreyya Ciliv, 1990'lı yıllarda cep telefonları araba aküsü kadar büyüktü ve fiyatı 5 bin dolardı. Sadece zenginler otomobillerinde taşırdı. Günümüzde cep telefonu sayısı 68 milyon. Teknoloji geldi işler ucuzladı dedi.

Xanadu Otelde yapılan 'MobilŞirket' toplantısına Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversetise Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, iş adamları ve Turkcell çalışanları katıldı. Turkcell'in tenkonoloji ve mobilitenin hüküm sürdüğü yeni dünyaya adapte olmak isteyen şirketlere ulaşmak için Anadolu turunu planladıklarını anımsatan Süreyya Ciliv, bu vizyonu anlatmaya devam edeceklerini belirtti. Turkcelli olmayı tercih eden şirketlerin başarısına daha fazla katkı sağlamak için Turkcell MobilŞirket'i hayata geçirdiklerini vurgulayan Ciliv, mobil iletişimin sağladığı olanakları tanıtmak için yoğun bir caba harcadıklarını bildirdi. Genel Müdür Süreyya Ciliv, şunları söyledi

1993 yılında Türkiye cep telefonu pazarına girdi. O zaman 5 bin adet cep telefonu vardı. Akü kadar büyüktü ve fiyatı da 5 bin dolardı. Zenginler arabalarında taşırdı. Şimdi ise ülkemizde 68 milyon cep telefonu var. Teknoloji geldi işler ucuzladı. Her yıl fiyat düştü, telefon çoğaldı. Turkcell'in 65 milyon müşterisi var. Başarının sırrı farklılaşımdadır. Diğer operatörlerden 6 bin tane daha fazla baz istasyonumuz var. Mobil iletişimde 138 ülke arasından Türkiye birinci oldu. Fiber internete de çok önem veriyoruz. Fiber hızı bin megabit olacak. Bir gigabitelik bir film 1,5 dakikada indirilebilecek. Türkiye 3G'ye geçen 101'inci ülke. Bunda da Turcell'in başarısı küçümsenemez.

Toplantıda daha sonra Sanatçı Kadir Çöpdemir'in moderatörlüğünde 'Mobil Teknolojileri Kullanarak Fark Yaratan Şirketlerden Başarı Hikayeleri' bölüne geçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turkcell Genel Müdürü Cilic 68 Milyon Cep Telefonu Var - Son Dakika


Advertisement