"Türkiye, Avrupa Bilişim Sektörü İçin Çok Değerli Bir Ortaktır" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye, Avrupa Bilişim Sektörü İçin Çok Değerli Bir Ortaktır"

"Türkiye, Avrupa Bilişim Sektörü İçin Çok Değerli Bir Ortaktır"

''Türk Şirketleri Orta Asya ve Orta Doğu Deneyimleri ile Avrupa Bilişim Sektörü İçin Değerli Bir Ortaktır"

01.03.2011 17:11  Güncelleme: 17:12

Almanya'nın Hannover Kenti'nde bugün başlayan CeBIT 2011'de düzenlenen Basın Toplantısı ve 'Bilişim Zirvesi'nde konuşan TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, Alman ve Avrupalı bilişim şirketlerine işbirliği çağrısı yaptı. Gürsoy, "Türkiye Avrupa'nın en dinamik ileri teknoloji pazarıdır. Ayrıca, Türk Şirketleri Orta Asya Ve Orta Doğu Deneyimleri İle Avrupa Bilişim Sektörü İçin Değerli Bir Ortaktır" şeklinde konuştu.

CeBIT 2011'in açılış günü olan 1 Mart'ta, TÜBİSAD ile Alman Bilişim Sanayi'ni temsil eden BITKOM, ortak basın toplantısı ve Zirve düzenledi. Her iki etkinlikte de Türk ve Alman hükümet yetkilileri ve bilişim sektörü temsilcileri bir araya geldi.

Basın Toplantısı ve Zirve'de birer konuşma yapan TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, Avrupa'nın rekabetçi bir bilgi teknolojileri sektörü geliştirmesi için Türkiye'nin katkıları ve potansiyelinin önemli olduğunu söyledi.

Basın toplantısında Türkiye'nin nüfus ve işgücü yapısı, internet kullanıcı sayısı ve mobil penetrasyon oranları hakkında bilgi veren Gürsoy şunları söyledi:

"Türkiye'nin özellikle bilişim alanında çok ciddi bir potansiyeli var. Türkiye, dünyanın 16. büyük ekonomisi, Türkiye'nin nüfusu 73 milyon, mobil penetrasyon oranı yüzde 86, internet kullanıcı sayısı 32 milyon ve 20 milyonu aşkın öğrenci var. Türkiye genç ve eğitimli nüfusu, büyük ekonomisi ile bilişim şirketleri için potansiyeli çok yüksek bir pazar".

Turgut Gürsoy, sektör büyüklükleri ile ilgili de bilgi verdi. Gürsoy, "Türk bilişim ve iletişim teknolojileri pazarı yeniden hacim kazanmaktadır. Avrupa Bilgi Teknoloji Araştırması (EITO) verilerine göre, 2011 yılında sektör %7,3'lük büyüme ile 21,1 milyar Avro büyüklüğe ulaşacak. 2010 yılında ticaret artışı %2,1 düzeyinde gerçekleşmiştir. Türkiye, tüm diğer Avrupa ülkelerinden daha hızlı büyüyor " diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Türkiye, Avrupa Bilişim Sektörü İçin Çok Değerli Bir Ortaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement