Türk Nöroloji Derneğince 2014 yılı süresince gerçekleştirilen "Türkiye Beyin Yılı" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.
The Marmara Oteli'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Türk Nöroloji Derneği Başkanı Şerefnur Öztürk, projenin, nörolojik hastalıklar konusunda farkındalık uyandırmak ve önlemler konusunda çalışmalar yapmak açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Öztürk, 21. yüzyılın beyin yüzyılı olarak kabul edildiğini aktararak, "İlerlemenin ne uzayda ne okyanusta ne de bilinmezde değil, beyinde olduğuna yöneticiler karar verdi ve bu alana çok büyük yatırımlar yapıldı. Çok büyük araştırmaların temeli atıldı. Beyin hastalıkları ve sağlığı konusunda çok büyük farkındalık projeleri çalışmaları başlatıldı" diye konuştu.
Nörolojik hastalıkların toplumun büyük bölümünü etkilediğini anlatan Şerefnur Öztürk, Avrupa'da nörolojik hastalıkların yıllık maliyetinin 798 milyar avro olduğunu belirtti.
İlber Ortaylı: "Kongre gezilerinden vazgeçin"
Toplantıda konuşan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da meslekleri nedeniyle çok fazla serbest vakti olmayan doktorlara, kongre gezilerinden vazgeçmeleri önerisinde bulundu.
Ortaylı, şöyle devam etti:
"Kongre gezileri sadece yorgunluk verir. Çok şey elde edemezsiniz. Geziye vakit ayırmanız gerekiyor. Eğitim yaparak, okuyarak, mümkünse yanınıza bilen birini alarak, alış veriş ölçüsünü kaçırmadan gezi yapmanız lazım. Yer küreyi öğrenmenizin çok faydası olacağını zannediyorum. Öğrenmeniz açısından da söylemiyorum bunu. Hekimlik çok yorulan ve yıpranan bir meslek grubu. Beyninizi boşaltmanız gerekiyor. Küçük geziler ve kongre gezileri bunu sağlamaz."
Türk Nöroloji Derneği Başkanı Öztürk, sunumunun ardından Prof. Dr. Ortaylı'ya, "Türkiye Beyin Yılı Nöroloji Öyküleri" isimli kitabı hediye etti.
Toplantıda ayrıca Türkiye Beyin Aksiyon Grubu Moderatörü Rana Karabudak, proje kapsamında 2014 yılı boyunca yapılmış çalışmaları anlattı. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Türkiye Beyin Yılı' Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?