Türkiye'nin Kosova Büyükelçiliği tarafından Ramazan Bayramı vesilesiyle geleneksel bayramlaşma töreni düzenlendi. Törende konuşma yapan Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan konuşmasında, Türkiye'nin Kosovalı kardeşleriyle, Avrupa'da, Avrupa'nın geleceğinde de beraber olmak istediğini, geleceklerini beraber kurmak istediklerini belirtti.
Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşmaya Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.
Geniş katımlı bayramlaşma töreninde, katılımcılarla tek tek bayramlaşmasının ardından konuşan Büyükelçi Songül Ozan, 'Ramazan Bayramı'nın Kosova ve Kosova halkına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bayramlar hepimiz için sevginin, hoşgörünün, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin üzerinde çok düşünüldüğü, ön plana çıkarıldığı zamanlardır. Umut ediyorum ki, bu bayram günlerini bu duygularla yaşarız' sözleriyle konuşmasına başladı. Daha sonra Songül Ozan, son aylarda Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerde önemli gelişmeler yaşandığını, iki ülke arasında yoğun temasların olduğunu hatırlattı.
Songül Ozan, yılbaşından beri dost ve kardeş Kosova'yı çok sayıda heyetin ziyaret ettiğini, Kosova'dan Türkiye'ye, Türkiye'den de Kosova'ya önemli sayıda ziyaretin olduğunu belirtti. Yılbaşından bu yana Kosova'yı, Türkiye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ramazan ayı içerisinde Türkiye Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve son olarak Türkiye Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ve Türkiye'yi de, Kosova Başbakan Yardımcıları Edita Tahiri ile Mimoza Kusari Lila'nın ayrı ayrı tarihlerde ziyaret ettiğini anımsattı.
KOSOVA TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ AİLE İLİŞKİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Ozan konuşmasına şöyle devam etti: ' Biz aslında burada soydaşlarımız, kardeşlerimiz Kosovalıların her zaman arkasında olan, her zaman yanında olan dostlarıyız. Bu nedenle Türkiye, Kosova ile arasında bu tür karşılıklı ziyaretlerin devamlı olmasına çok önem veriyor. Türkiye bu konuda hep aktif bir yol aldı. Biz, Türkiye-Kosova ilişkilerini, bir aile ilişkisi olarak görüyoruz. Geçmişte beraberdik, tarihi, kültürel, sosyal olmak üzere çok önemli ortak yönlerimiz ve ortak tarihimiz var. En önemlisi biz Kosovalı dostlarımızla kardeşlerimizle Avrupa'da, Avrupa'nın geleceğinde de beraber olmak istiyoruz. Geleceğimizi de beraber kurmak istiyoruz. Buradaki soydaşlarımız, Arnavut kardeşlerimizin hepsi, bir arada birlik ve beraberlik ile dayanışma içinde oldukça güçlü Türkiye'nin gücünü arkalarında daha çok hissedeceklerdir'
Bayramlaşma töreninin devamında Ebru Jılta ile Ceyda Safçı tarafından mini bir konser verildi. Konser katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Priştine'nin ardından, Büyükelçi Songül Ozan akşam saatlerinde Prizren'deki soydaşlarla bir araya geldi. Kosova Demokratik Türk Partisinin bayramlaşma resepsiyonuna katıldı.
Son Dakika › Güncel › Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan Priştineli Soydaşlarla Bayramlaştı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.