Türkiye, Cami Projesiyle Dünya Mimari Festivali'nde - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Cami Projesiyle Dünya Mimari Festivali'nde

Türkiye, Cami Projesiyle Dünya Mimari Festivali\'nde

ATO Başkanı Salih Bezci ve ortaklarıyla Ali Osman Öztürk (A Tasarım Mimarlık) tarafından projelendirilen Yaşamkent Camii, Singapur'da 5'incisi düzenlenen Dünya Mimari Festivali (World Architecture Festival, WAF) Geleceğin Projeleri - Kültür...

10.08.2012 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATO Başkanı Salih Bezci ve ortaklarıyla Ali Osman Öztürk (A Tasarım Mimarlık) tarafından projelendirilen Yaşamkent Camii, Singapur'da 5'incisi düzenlenen Dünya Mimari Festivali (World Architecture Festival, WAF) Geleceğin Projeleri - Kültür kategorisinde finallere katılmaya hak kazandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, 3-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Singapur'da düzenlenecek olan Dünya Mimari Festivali Gelecek Projeleri final listesi açıklandı. Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan WAF mimari eserler jüri ekibi, 50 ülkeden toplam 500 projenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada Yaşamkent Camii'ni final listesine taşıdı.

Festival organizatörleri ve Singapurlu gazeteciler tarafından bu yıl festival standartlarının oldukça yüksek, eleme kriterlerinin ise titizlikle uygulandığı belirtilirken organizasyon yetkilileri final listesinde bulunmanın dahi büyük bir başarı sayılabileceğini vurguladı.

-DÜNYANIN GÖZÜ BU YARIŞMADA-

Uluslararası birçok gazetecinin yakından takip ettiği mimari eserler yarışmasında finallere katılmaya hak kazanan Yaşamkent Camii, favoriler arasında gösterilirken her biri farklı özelliklere sahip olan yapıtlar arasından birinciyi seçecek jürinin oldukça zorlanacağı belirtiliyor. Türkiye, Çin, İspanya, Güney Kore, Ürdün ve Singapur'un finallere katılmaya hak kazandığı festivalde, Budist tapınağı, dinlenme tesisleri ve cami gibi birbirinden farklı mimariler yarışacak. Organizasyon, 3-5 Ekim tarihlerinde Singapur'da gerçekleştirilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye, Cami Projesiyle Dünya Mimari Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement