-Türkiye, Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleyi Moritanya'ya Öğretecek - Son Dakika
Güncel

-Türkiye, Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleyi Moritanya'ya Öğretecek

-Türkiye, Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleyi Moritanya\'ya Öğretecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Moritanyalı uzmanlara çocuk işçiliğiyle mücadele, kadın işçilerin korunması ve kayıt dışı istihdam gibi konularda eğitim verilecek.

29.05.2013 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Moritanyalı uzmanlara çocuk işçiliğiyle mücadele, kadın işçilerin korunması ve kayıt dışı istihdam gibi konularda eğitim verilecek.

AA muhabirinin TİKA yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Moritanya Kamu Hizmetleri ve Yönetimin Modernizasyonu Bakanı Maty Mint Hamady'nin Türkiye'nin Nuakşot Büyükelçisi Musa Kulaklıkaya ile yaptığı görüşmede modernizasyon, kamu hizmetleri ve çalışma genel müdürlükleri bünyesinde görev yapmakta olan uzman ve orta düzey yöneticiler için Türkiye'de mesleki eğitim verilmesi ve kendisinin de konuyla ilgili Türkiye'ye çalışma gezisi talebinde bulunması üzerine konuyla ilgili çalışma başlatıldı.

Hamady'nin talebi doğrultusunda, 3-7 Haziran 2013 tarihleri arasında Moritanya Kamu Hizmetleri ve Yönetimin Modernizasyonu Bakanlığı uzmanlarına yönelik, TİKA Başkanlığı'nın koordinasyonu ve finansal desteğiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezince bir mesleki eğitim programı düzenlenecek.

Eğitim programı kapsamında enerji ve maden sektöründe, çalışma ortam ve koşullarının iyileştirilmesi, çalışma hayatının öncelikli alanlarında yürütülen iş teftişi uygulamaları, iş teftişine yeni yaklaşım ve politikalar, çalışma mevzuatı ve uygulaması, kayıt dışı istihdamla ve çocuk işçiliğiyle mücadele, kadın işçilerinin korunması, iş teftişi istatistikleri konularında eğitim verilecek.

Hamady'nin de Haziran ayı içerisinde Türkiye'ye bir çalışma ziyareti yapılmasını planlandığı programın, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmesi bekleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel -Türkiye, Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleyi Moritanya'ya Öğretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement