Türkiye'de İlk, Sosyal Belediyecilikte zirve olacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İlk, Sosyal Belediyecilikte zirve olacak

Türkiye\'de İlk, Sosyal Belediyecilikte zirve olacak

Osmangazi Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi binlerce insanın yüzünü güldürecek ve Türkiye'de bir ilke imza atacak olan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM)'de geri sayım başladı.

17.02.2020 15:08  Güncelleme: 15:10

Osmangazi Belediyesi, sosyal belediyecilikte bugüne kadar görülmemiş bir projeyi de yakın bir zamanda hizmete sunmaya hazırlanıyor. Yaşlıların hayatına konfor katmak ve engelli vatandaşlara rehabilitasyon imkânı sağlamak için Türkiye'de bir ilk olan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM), Demirtaş'ta 14 bin 162 metrekare alan üzerinde hızla yükseliyor.

Yaşlıların her türlü ihtiyacını karşılayabileceği modern ve konforlu 200 yataklı bir huzurevinin de yer alacağı merkezde Alzheimer hastaları için de günlük bakım ve destek ünitesi olacak.

Bahçesi, peyzajı ve tüm çevre düzenlemeleri yaşlılar ile engellilerin rahat hareket edeceği şekilde tasarlanan dev merkezde zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlara günlük bakım ve destek hizmeti de verecek. Büyük oranda tamamlanan BAREM, Osmangazi Belediyesi'nin Osmangazi Meydanı ve Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin ardından 2020 yılında adından en çok söz ettirecek projelerden biri olacak.

BURSA İÇİN AYRICALIKLI VE ÖZEL BİR PROJE…

BAREM'in yaşlılar, Alzheimer hastaları ile engelli bireyler ve aileleri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, binlerce vatandaşın dört gözle beklediği merkezi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını açıkladı. Başkan Dündar,bu merkezle amaçlarının, toplumdaki dezavantajlı gruplara, sahip çıkarak yaşamlarına kolaylık ve değer katmak, bakımları ile ilgilenen ailelerine de gün boyunca sosyalleşme ve dinlenme imkanı sunabilmek olduğuna dikkat çekti.

SAĞLIK, HUZUR VE MUTLULUK MERKEZİ OLACAK

BAREM'in mimari ve çevre düzenlemesi ile de özel bir proje olduğunu kaydeden Başkan Dündar, 'Projesi, sunacağı yüksek kalite hizmeti ve yeşil kimliği ile yaşlılarımızın, engelli dostlarımızın ve ailelerimizin sağlık, huzur ve mutluluk merkezi olacak' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'de İlk, Sosyal Belediyecilikte zirve olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement