Türkiye'den Cibuti'ye Tebrik - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Türkiye'den Cibuti'ye Tebrik

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Dışişleri Bakanlığı, AfB Komisyonu Başkanlığı'na seçilen Cibuti Bakanı Youssouf'u kutladı.

(ANKARA)- Dışişleri Bakanlığı, Afrika Birliği (AfB) Komisyon Başkanlığı'na seçilen Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Mahamoud Ali Youssouf'u kutlayarak "AfB'nin stratejik ortağı olan Türkiye, önümüzdeki dönemde de AfB'yle yakın iş birliği içinde çalışmaya ve Afrika'nın 2063 Gündemi'ni hayata geçirmesine katkı sağlamaya devam edecektir" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden Afrika Birliği Komisyon Başkanlığı seçimine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"Afrika Birliği (AfB) 38. Asamblesi kapsamında bugün gerçekleştirilen seçimler neticesinde AfB Komisyon Başkanlığı'na seçilen Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Mahamoud Ali Youssouf'u ve AfB Komisyonu'nun yeni üyelerini tebrik ediyoruz.

AfB'nin stratejik ortağı olan Türkiye, önümüzdeki dönemde de AfB'yle yakın iş birliği içinde çalışmaya ve Afrika'nın 2063 Gündemi'ni hayata geçirmesine katkı sağlamaya devam edecektir. Bu vesileyle, görev süresinin sonuna gelen Komisyon Başkanı Moussa Faki Mahamat'a Türkiye-AfB ortaklığının güçlendirilmesine yönelik katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."

Kaynak: ANKA