Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nde Yönetim Kurulu değişimi - Son Dakika
Güncel

Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nde Yönetim Kurulu değişimi

Türkiye İç Denetim Enstitüsü TİDE, 21. Olağan Genel Kurulu'nda yeni dönem Yönetim Kurulu üyelerini belirledi.

31.03.2016 11:37

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Menteş Albayrak üstlenirken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını İbrahim Murat Çağlar, Mustafa Kemal Tapkan ve Bülent Yurdalan, Genel Sekreterliği Prof. Dr. Nur İrem Nuhoğlu, Sayman Üyeliği Okan Gün, Muhasip Üyeliği Stefano Perazzini üstlendi.

İç denetim mesleğinin ve profesyonellerinin uluslararası standartlarla uyumlu, küresel seviyede yetkin uygulaması için güvence oluşturan ve şirket yönetim kurullarının ve üst düzey yöneticilerinin stratejik iş ve çözüm ortağı olarak faaliyet gösteren Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), Mart ayında düzenlediği 21. Olağan Genel Kurul'da yeni dönem Yönetim Kurulu üyelerini belirledi.

Görev değişimi sonrasında TİDE'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını Anadolu Grubu Denetim Koordinatörü Menteş Albayrak üstlenirken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını Koç Holding A.Ş. Denetim Grubu Koordinatörü İbrahim Murat Çağlar, Standart Profil Otomotiv Sanayi ve Tic A.Ş. Denetim Direktörü Mustafa Kemal Tapkan ve Finansbank İç Sistemler Başkanı Bülent Yurdalan, Genel Sekreterliği Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nur İrem Nuhoğlu, Sayman Üyeliği Avivasa İç Denetim Direktörü Okan Gün, Muhasip Üyeliği ise Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı - İç Denetim Stefano Perazzini üstlendi.

Kurumsal yönetim kalitesi için iç denetim

170 ülkede 190.000 üyesi bulunan Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA)'nün temsilcisi olan Türkiye İç Denetim Enstitüsü, finans ve reel sektör şirketleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının kurumsal yönetim kalitesinin artırılması, iç denetim profesyonellerinin gelişimi, mesleğin tanıtımı ile akademik gelişimi için çeşitli hizmetler sunuyor.

TİDE'nin hizmetleri kapsamında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen iç denetim, kurumsal yönetim, iç kontrol ve risk yönetimi konularında uzmanların bilgi, deneyim ve iyi uygulama örneklerini paylaştıkları Türkiye İç Denetim Kongresi, yazı, makale ve söyleşileri ile mesleki gündemi belirleyen, temel mesleki bilgi ve referans kaynağı İç Denetim Dergisi, sürekli güncelliği sağlanan ve dilimize çevrilen Uluslararası İç Denetim Standartları ve Mesleki Uygulama Çerçevesi, iç denetim profesyonellerinin küresel yetkinlik belgesi Uluslararası İç Denetçi Sertifikası, sürekli gelişim için Mesleki Gelişim ve Yetkinlik Seminerleri, mesleki akademik gelişime yönelik Akademik İlişkiler ve Gelişim Programı, profesyonel kariyer fırsatlarının değerlendirilmesi için Kariyer Merkezi olmak üzere pek çok uluslararası ve ulusal mesleki birikimlere erişim ve paylaşım imkanları sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nde Yönetim Kurulu değişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement