Türkiye, İmmüno-terapinin Merkezi Olmaya Aday - Son Dakika
Güncel

Türkiye, İmmüno-terapinin Merkezi Olmaya Aday

"Kanserde bağışıklık artırıcı tedavi" olarak bilinen immüno terapi yönteminde Türkiye, çevre ülkeler için cazibe merkezi haline gelmeye başladı İmmüno Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Coşkun: "Kanser tedavisi alanında Türkiye'ye Romanya, Bulgaristan, Azerbeycan, Rusya ve Irak'tan hastalar gelmektedir.

25.10.2014 14:46  Güncelleme: 14:56

Türkiye, "kanserde bağışıklık artırıcı tedavi" olarak bilinen immüno-terapi yönteminde, çevre ülkeler için cazibe merkezi haline gelmeye başladı.

İmmüno-Onkoloji Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, akciğer kanserinde uygulanan yeni yöntemler, Ortadoğu ve Kafkaslardan gelen hekimlerin katıldığı kongrede ele alındı.

Kongrede konuşan derneğin Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Coşkun, 2009 kanser istatistiklerine göre, Türkiye'de her yıl yaklaşık 98 bin erkek ve 63 bin kadının kansere yakalandığını belirtti.

Erkeklerde en sık akciğer ve prostat konseri görüldüğünü aktaran Coşkun, "Türkiye'de 2009'da yaşa standardize edilmiş kanser hızı 100 bin kişide erkeklerde 269,7, kadınlarda ise 173,3'tür. Sağ kalım süresi incelenen kanserler içinde en kötü olan ve hastaların yarısının ileri evrede teşhis edildiği türü, akciğer kanseri. Yaklaşık 235 bin kanser vakasının içinde akciğer kanseri hastası olanların sayısı 56 bin kişi" bilgilerini verdi.

Coşkun, immüno-terapinin sağlık turizminde Türkiye'ye katkı sağlayacağını belirterek, 2015'te gelen hasta sayısının artacağını kaydetti.

Kafkas ülkelerinde 100 bin kişiden 30,7'sinde akciğer kanseri görüldüğünü anlatan Coşkun, bu oranın Afrika'da 17,1 olduğunu aktardı. Coşkun, standart kemoterapiler yanında gelecek 10 yılda immüno-terapilerin kullanımının artacağı öngörüsünde bulunarak, "Kanser tedavisi alanında Türkiye'ye Romanya, Bulgaristan, Azerbaycan, Rusya ve Irak'tan hastalar gelmektedir. 2012 verilerine göre Romanya'dan bin 748, Bulgaristan'dan bin 489, Azerbaycan'dan 534, Irak'tan 377 ve Libya'dan 321 hasta onkoloji alanında tedavi için Türkiye'yi tercih etmiştir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Sağlık Merkezi'nden Prof. Dr. Necdet Üskent, immüno-terapi ve güncel terapatik seçenekler konularında dünyada yapılan çalışmalardan bahsetti.

Akciğer kanserindeki güncel yaklaşımları, yeni hedefe yönelik ilaçlar immüno-terapi ve aşılama stratejileri olarak sıralayan Üskent, "T Hücre bloğunu kaldıran yeni ilaçlar sağ kalıma önemli katkılar sağlıyor. Ayrıca küçük hücreli olmayan ve onkojen bağımlısı olmayan akciğer kanserlerinde geliştirilmiş gangiojid tipi bir aşının ilk çalışmalarının başarılı olmuş ve seçilmiş hastalarda kemoterapi sonrası yanıt varsa veya hastalık stabil seyrediyorsa sağ kalımı, aşı almayanlara göre 3 kat daha uzatmıştır. Bu konuda 1086 hastalık doğrulama çalışması devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, İmmüno-terapinin Merkezi Olmaya Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement