Türkiye Irak İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Türkiye Irak İlişkileri

Türkiye Irak İlişkileri

Erbil Milletvekili Selim: "Türkiye'nin Irak ile ticari ilişkilerinin yanı sıra kültürel ve eğitim anlamında da ilişkiler geliştirmesini istiyoruz"

19.11.2013 17:07

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim, Türkiye'nin Irak ile ticari ilişkilerinin yanı sıra kültürel ve eğitim anlamında da ilişkiler geliştirmesini istediklerini söyledi.

Manavgat'a gelen Selim ve 5 kişilik Irak Türkmen Cephesi (ITC) heyeti, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasınca (MATSO) düzenlenen 2023 Manavgat Vizyonu çalışma toplantısına katıldı.

Milletvekili Selim, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Irak arasında son zamanlarda olumlu gelişmeler yaşandığını, kendilerinin de bu gelişmeleri desteklediklerini söyledi.

Türkiye'nin Irak ve Türk devletlerine verdiği desteğin kendilerine manevi güç kattığını ifade eden Selim, "Soydaşlarımıza Türkiye'nin vereceği desteklerin sürmesini istiyoruz. Türkiye'nin Irak ile ticari ilişkilerinin yanı sıra kültürel ve eğitim anlamında da ilişkiler geliştirmesini istiyoruz" dedi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da Erbil heyetini Manavgat'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Manavgat'ın 2023 vizyonu ile ilgili stratejik planı hakkında bilgi veren Boztaş, planda üyelerin, ilçenin yönetimindeki paydaşların katılımını, görüşlerini ön planda tuttuklarını anlattı.

Boztaş, 2023 yılında nasıl bir Manavgat görmek istediklerinin yol haritasını çıkardıklarını dile getirdi.

Toplantıda stratejik planın temelini oluşturacak görüş ve düşüncelerin alınması için katılımcılara anket formu dağıtıldı.

Boztaş, Erbil Milletvekili Selim ve heyet üyelerine plaket ile Manavgat ürünlerinden oluşan hediye paketi verdi.

Toplantıya Milletvekili Selim başkanlığındaki 5 kişilik Irak Türkmen Cephesi (ITC) heyetinin yanı sıra Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Başkanı Recep Barut, MATSO Meclis Başkanı Kerim Erdem, oda ve dernek başkanları ile kurum müdürleri katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Irak İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement