Türkiye’nin Değişim Liderlerine Burslu Yüksek Lisans Programı - Son Dakika
Güncel

Türkiye’nin Değişim Liderlerine Burslu Yüksek Lisans Programı

Türkiye’nin Değişim Liderlerine Burslu Yüksek Lisans Programı

Yüksek lisans programı, özel sektör katılımcılarına yüzde 50'ye, kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çalışanlara da yüzde 100'e kadar burs imkanı sunuyor.

30.05.2011 13:14

Middlesex Üniversitesi (Londra) ile European Leadership Centre (Brüksel) işbirliği ve Management Centre Türkiye sponsorluğunda hayata geçirilen "Organizasyonlarda Liderlik, Danışmanlık ve Koçluk" uluslararası yüksek lisans programı değişim ideali olan kişilerden geleceğin liderlerini yaratmayı hedefliyor.

"Organizasyonlarda Liderlik, Danışmanlık ve Koçluk" (Masters in Coaching, Consulting and Leadership in Organisations) yüksek lisans programı İngiltere'nin en köklü yüksek öğretim kurumlarından Middlesex Üniversitesi ve European Leadership Centre'ın işbirliği ile hayata geçiyor. Organizasyonel gelişim ile yönetici eğitimi alanlarında Türkiye'nin lider danışmanlık şirketi konumunda bulunan Management Centre Türkiye de programın sponsorluğunu üstleniyor. Program Türkiye'nin 2020 yılında dünyada söz sahibi olan bir ülke olması gerektiğine inanan, bu süreci kendisine misyon edinen, değişim ideali taşıyan kişilere bireysel ve kurumsal liderlik gelişimini öğretecek.

STK ve kamu çalışanlarına MCT'den yüzde 100'e kadar burs

Katılımcılarının etki sahibi birer lider olabilmesi adına kişisel gelişimlerini artırmayı hedefleyen programın katılım bedeli 24 bin avro. Management Centre Türkiye program kapsamında bireysel katılan özel sektör çalışanlarına yüzde 50'ye ve kamu ile sivil toplum kuruluşlarında çalışanlara da yüzde 100'e kadar burs sağlayabiliyor. Eğitim dilinin İngilizce olduğu program özellikle eğitim, sağlık, kamu, çevre ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan kişileri her kurum ve organizasyonda etkileyici bir lider haline getirme adına önemli bir rol üstlenecek.

Programı bitirenler Middlesex Üniversitesi'nden mezun olmuş olacak

Bu yılın eylül ayında İstanbul'da başlayacak olan program, çalışma grupları ve antropoloji, sosyoloji, psikoloji, ilahiyat, ekonomi, politika gibi ek seminerlerle de desteklenecek. Programı tamamlayanlar Middlesex Universitesi tarafindan verilecek "MA in Professional Studies" derecesine sahip olacakları gibi uluslararasi bir universiteden de mezun olmuş olacak.

Program Türkiye'nin dünyanın yükselen gücü olduğu bilincindeki herkese açık

"Türkiye her geçen gün dünyadaki ekonomik, siyasal ve sosyal güçlerden biri olmaya daha çok yaklaşıyor" diyen Management Centre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku, 2020'de dünyada söz sahibi olacak bir Türkiye'nin değişimine katkıda bulunacak liderlere duyulan ihtiyacı vurguladı. Utku sözlerini şöyle sürdürdü: "MCCLO programı Türkiye'nin parlak geleceğine inanan, değişimin bir parçası olmakla kalmayıp onu yönlendirebileceğine dair kendine güvenen özel sektör, kamu ve STK çalışanları için mükemmel bir fırsat. Zira bu program sayesinde diğer genç profesyonellerle düzenli bir etkileşim içerisinde kalarak geleceğin liderlerinden biri olma konusunda kapsamlı ve kavrayıcı bir gelişim sürecine dahil olacaklar."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye’nin Değişim Liderlerine Burslu Yüksek Lisans Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement