İnsanın Secdedeki Halini Anımsatan Cami Kendine Hayran Bırakıyor - Son Dakika
Güncel

İnsanın Secdedeki Halini Anımsatan Cami Kendine Hayran Bırakıyor

İnsanın Secdedeki Halini Anımsatan Cami Kendine Hayran Bırakıyor

İzmir'de bulunan Emir Sultan Camisi, insanın secdedeki halini anımsatan mimarisi ve Allah lafzını andıran yapısıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor.

16.07.2014 16:09  Güncelleme: 16:22

İzmir'de Gaziemir ilçesinde bulunan Emir Sultan Camisi, dış görünüşünün bir insanın secdedeki halini anımsatan mimarisi ve Allah lafzını andıran yapısıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor.

MODERN CAMİ

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Emir Sultan Camisi, eşsiz mimarisi ve otopark, kreş, kütüphane gibi özellikleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. İçinde Kur'an Kursu, dersane, müftülük, otopark, konferans salonu ve kreş gibi pek çok sosyal-kültürel yapıları barındıran caminin mimarisi de vatandaşların ilgisini çekiyor.

SECDEDEKİ İNSANI ANIMSATIYOR

Caminin dış görünüşünün secdedeki bir insan figürüne benzediğini söyleyen Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel, "Burası sadece bir cami değil aynı zamanda bir kültür merkezidir" dedi. Gaziemir'de göreve başladıkları zaman aynı yerde 90 metrekarelik yıkık dökük bir mescit olduğunu söyleyen Temel, şöyle konuştu: "Avrupa'dan bir takım projeler getirmiştim. Mimarlara verdim. Bu projelerden rahmetli Yavuz Selim Barbaros ile çalışmaya başladık. 6 bin metrekareye yakın kapalı alanımız var. 8 milyon TL'ye maloldu."



"HALILAR YENİ ZELANDA YÜNÜNDEN"

Camideki her şeyde bir anlam gizli olduğunu söyleyen Temel, sözlerini şöyle tamamladı: "Caminin duruşu insanın secde halini temsil ediyor. Allah lafzının yazılışı caminin ana temasında var. İnsanlar geliyor, ziyaret ediyor. Cemaat caminin içinden çıkmak istemiyor. Halılar bile Yeni Zelanda yününden yapıldı. Mihrabımız, minberimiz, kürsümüz çok farklı. 2500 kişi aynı anda namaz kılabiliyor."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnsanın Secdedeki Halini Anımsatan Cami Kendine Hayran Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement