Türkiye'nin İlk Kanser Tarama Aracı İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Kanser Tarama Aracı İzmir'de

Türkiye\'nin İlk Kanser Tarama Aracı İzmir\'de

Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Işınsu Kestelli tarafından Sağlık Bakanlığı'na hibe edilen mobil sağlık tarama aracının protokol imza töreni gerçekleşti.

31.08.2012 21:49

Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Işınsu Kestelli tarafından Sağlık Bakanlığı'na hibe edilen mobil sağlık tarama aracının protokol imza töreni gerçekleşti. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın içinde bulunan mamagrofi tarama cihazlarının bulunduğu araç, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Proje yaklaşık bir yıl önce meme kanseri ile mücadele edip, hastalığı yenen VOB Başkanı Işınsu Kestelli tarafından hayata geçirildi. Araç, kanseri erken teşhis etmek için özellikle risk altında olan kadınlara mamografi çektirme imkanı verecek. Vatandaşlar, aracın içinde bulunan mamografi cihazı ile kanser taramasından geçirilip, bir takım testlere tabi tutulacak.

İzmir'de Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek projenin protokolün imza törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ege Bölgesi ve Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, TOBB ETÜ Hastanesi Başkanı Şadan Eren, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh katıldı.

Protokol imza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Işınsu Kestelli, "Ben de dahil hepimiz sağlık taramalarımızı ihmal ediyoruz. Kanserle mücadelenin artık her yerde olması lazım. Meme kanseri birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en çok görülen kanser türü olup, bütün kadın kanserlerin yüzde 25'ini oluşturmaktadır. Erken teşhis hayat kurtarır" diye konuştu.

Protokol imza töreninin ardından VOB Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz 'Mobil Sağlık Tarama

Aracı'ndaki cihazları incelediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Kanser Tarama Aracı İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement