Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğundan Filistin yönetimine deprem desteği için teşekkür ziyareti - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğundan Filistin yönetimine deprem desteği için teşekkür ziyareti

Türkiye\'nin Kudüs Başkonsolosluğundan Filistin yönetimine deprem desteği için teşekkür ziyareti
22.02.2023 19:25  Güncelleme: 19:29

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma faaliyetlerine katkılarından dolayı Filistin Dışişleri Bakanlığına teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma faaliyetlerine katkılarından dolayı Filistin Dışişleri Bakanlığına teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Demirer, ziyaret kapsamında Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüştü.

Demirer, Filistin ekibi, Malatya'da 8 gün boyunca arama-kurtarma ve insani yardım faaliyetlerine katıldığı için Türk hükümeti ve halkı adına Filistin yönetimine teşekkür etti.

Türkiye'nin Filistin'in yanında yer aldığını ve Filistin halkının bağımsızlık mücadelesini desteklediğini vurgulayan Demirer, Filistin'in Türkiye'nin yardımına koşan ilk ülkelerden olmasının bu nedenle şaşırtıcı olmadığını kaydetti.

Maliki de "Türkiye ile Filistin arasındaki tarihi ve ayrıcalıklı bağlara" vurgu yaparak iki ülke ilişkilerinin korunması, sürdürülmesi ve güçlendirilmesi arzusunu ifade etti.

Filistin'in dostlarını unutmayacağını aktaran Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye imkan dahilindeki tüm desteğin sağlanması konusunda talimat verdiğini kaydetti.

Maliki, Türkiye'nin kısa sürede bu felaketin üstesinden geleceğine güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğundan Filistin yönetimine deprem desteği için teşekkür ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement