Türkiye'nin Oscar Adayı Ayla Filminin Ağlatan Bir Hikayesi Var - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Oscar Adayı Ayla Filminin Ağlatan Bir Hikayesi Var

Türkiye'yi Oscar'da temsil edecek Ayla filmi, Kore Savaşı'nda tugaydaki askerlerden Astsubay Süleyman Dilbirliği ile anne ve babasını savaşta kaybeden Koreli bir kızın hikayesini konu alıyor.

24.08.2017 18:02  Güncelleme: 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Oscar adayı Can Ulkay'ın yönettiği Ayla adlı film oldu. Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyor.

OSCAR ADAYI FİLMİN AĞLATAN HİKAYESİ

25 Haziran 1950'de, Kuzey Kore, Güney'e saldırdığında; üç yıl sürecek bu savaşın üç milyon insanın hayatına mal olacağını kimse bilmiyordu. Birleşmiş Milletler'in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore'ye 17 Ekim 1950'de General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişilik bir tugay gönderdi.


ÖLÜMDEN KURTARIP, KENDİ ÇOCUĞU GİBİ BAKTI

Tugaydaki askerlerden biri de Astsubay Süleyman Dilbirliği'ydi. Annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtardı, çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi baktı. Savaş bitip de Türkiye'ye dönünce, Ayla adını verdiği kızından bir daha haber alamadı. Ta ki 60 sene geçene kadar...


60 YIL SONRA BULUŞTULAR

Süleyman Dilbirliği ile Ayla, 60 yıl sonra 2010'da Güney Kore'de buluştu. 2012'de Ayla Türkiye'ye geldi. Dİnleyenleri derinden sarsan bu hikaye beyazperdeye uyarlandı.


USTA İSİMLER ROL ALIYOR

Can Ulkay'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, başrolünde Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay gibi usta oyuncular rol alıyor. Projede Ayla'yı Koreli oyuncu Lee Gyungjin canlandırıyor.



Türkiye\'nin Oscar Adayı Ayla Filminin Ağlatan Bir Hikayesi Var

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Oscar Adayı Ayla Filminin Ağlatan Bir Hikayesi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement