Türkiye'nin Su Politikaları Masaya Yatırılıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Su Politikaları Masaya Yatırılıyor

Türkiye\'nin Su Politikaları Masaya Yatırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından, "Su Politikası" konulu bir eğitim gerçekleştirildi.

17.04.2013 16:39

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından, "Su Politikası" konulu bir eğitim gerçekleştirildi.

Akçakoca Otel'de düzenlenen eğitim kapsamında, Türkiye'nin Sınır Aşan Sular Politikası, Sınır Aşan Yeraltı Suları, Ortadoğu'da, Kafkaslarda, Orta Asya'daki Sınır Aşan Sular ve Yaşanan Problemler, Su Hukuku-Ulusal ve Uluslararası Su Hukuku ve Sınıraşan Sulardaki Uygulamaları ile Su Alanında Dış İlişkiler konuları ele alındı.

Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün 4 Temmuz 2011 tarihinde kurulduğunu belirterek, "Su politikamızda su kaynaklarının korunması, iyileştirilmesi ve kullanılması planlanmaktadır. Su kaynaklarının korunmasıyla ilgili uluslararası anlaşmalar ile birlikte hareket etmek, sınır aşan ve sınır oluşturan suların ilgili kurullarla işbirliği içinde oluşturmak olarak belirlenmiştir. Su kaynaklarımızın geliştirilmesinde aday ülke olduğumuz AB'nin su politikaları konusunda ülke genelinde birliktelik oluşturmaya çalışırken, aynı zamanda dünyadaki diğer ülkelerin ve su yönetimi kuruluşlarının su politikalarını takip ederek ülkemiz için bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Su potansiyelimiz ve ihtiyaçlar dikkate alınarak ülkemiz su kaynakları yönetiminde havza esasına dayanan katılımcı yaklaşım esas alınmaktadır. Genel ilkemiz su kaynaklarının kirletilmesinin önlenmesi, suyun miktarı ve kalitesinin korunması, sürdürebilirlik yönetim, ekosistem, planlama, kamu yararı, uluslararasında en iyi teknoloji kullanımı, verimlilik, kayıp ve kaçakların azaltılması, sınır aşan ve sınır oluşturan sularla ilgili çalışmalar yapmaktır. Gelecekte karşımıza çıkması muhtemel ulusal ve uluslararası su hukuku ile ilgili uluslararası alt yapı çalışmaları başlatıldı ve çalışmalar hızla devam etmektedir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Mithat Rende tarafından, "Türkiye'nin Sınıraşan Su Politikası" konulu sunum ile başlayan eğitimde, 2 gün boyunca Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bakanlık mensupları ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsü'nden katılacak uzmanların sunumlarıyla Türkiye'nin milli ve sınır aşan su politikaları masaya yatırılacak.

Söz konusu eğitimde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Su Hukuku ve Politikaları İhtisas Heyeti başta olmak üzere Bakanlığın merkez ve bağlı kuruluşlarında görev yapan toplam 64 teknik personele, su politikası konusunda ihtisas eğitimi verilecek. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Su Politikaları Masaya Yatırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement