Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" düzenlendi.
Karabük Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Karabük Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, ulusal sağlık politikalarının ana hedefinin sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmak olduğunu söyledi.
Sağlıklı topluma ulaşmak için de sektörler arası işbirliğini kuvvetlendiren politikaların geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Tiryaki, şunları kaydetti:
"Ülkemizde vatandaşlarımızın en üst sağlık seviyesine ulaşması için yürüttüğümüz programlardan bir tanesi de 2010 yılında başlatılan 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'dır. Sağlık Bakanlığımızca gerçekleştirilen 'Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'nın ön sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yüzde 71.9'u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. 6-11 yaş grubu çocuklarımızın bile yüzde 58.4'ü düzenli olarak, günde 30 dakika veya daha fazla süreyle egzersiz yapmamaktadır. Bu yaş grubunda TV, bilgisayar, internet, ev ödevi, ders çalışma gibi gerekçelerle hareketsiz geçirilen ortalama süre 6 saattir. Fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirmektedir. İnsan ömrünün çok uzun olmadığı dönemlerde obezite, güç, refah ve sağlık göstergesiyken günümüzde tedavi edilmesi gereken bir hastalık, bir halk sağlığı problemi olarak kabul edilmeye başlanmıştır."
Konuşmanın ardından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik sunum gerçekleştirildi.
Programa, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Hakan Yılmaz ve öğrenciler katıldı.
Son Dakika › Güncel › Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?